Vladimir Stojković na pregledima u bolnici

BEOGRAD, 12. oktobar 2010. (Beta) - Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković primljen je u bolnicu "San Martino" u Đenovi kako bi bio pregledan zbog povreda zadobijenih u napadu srpskih huligana na autobus sa igračima ekipe, preneli su mediji u Italiji.

Italijanski dnevnik "Korijere dela sport" naveo je da Stojković nije ozbiljno povređen, već da je više preventivno bio na pregledima.

Huligani su Stojkovića prvobitno vređali ispred hotela u kome je bila smeštena reprezentacija Srbija, koja je večeras trebalo da igra sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Potom su uspeli i da dođu do autobusa u kome su igrači putovali do stadiona "Luiđi Feraris" i bačenom bakljom ozlede Stojkovića, prenose agencija Ansa i "Korijere".

Pretpostavlja se da su to učinili navijači Stojkovićevog bivšeg kluba Crvene zvezde, koji ne mogu da mu oproste letošnji dolazak u redove večitog rivala Partizana.

Vandalsko ponašanje srpskih navijača nastavljeno je i na samom stadionu, pa je početak utakmice kasnio više od 35 minuta, a potom je i definitivno prekinut posle šest minuta igre zbog ubacivanja baklji i dimnih bombi na teren.

Srpski huligani su nerede pravili i u centru Đenove, a za sada je potvrđeno da je uhapšena jedna osoba, iako su italijanski mediji spekulisali sa brojkom od njih 10.

Pogledajte još