Dani kanadske kuhinje

Ambasador Kanade, gospodin Robert Medau, je u hotelu "Balkan", u prisustvu mnogobrojnih zvanica, otvorio vikend kanadske kuhinje. Izrazio je veliko zadovoljstvo što je prisustvovao i posredovao u saradnji  velikog kuvarskog šefa iz Kanade, Džona le Blanka i šefa "Orient Expressa", Đorđa Džufića. 

Profesor Miljević Branko, nakon tridesetpetogodišnjeg rada u Kanadi je došao u Beograd i njegovo uzbuđenje i radost  bili su  primetni. Raduje ga što će "branč" približiti Beograđanima  i što restoran: "Orient express postaje Svet expres. Branč je gastronomska avantura za one koji kasno ležu, i kasno ustaju; i zbog toga spajaju ručak i doručak. Uz Branč se služe kokteli: martini, kasis i jagode i šampanjac." 

Đorđe Džufić je naučio mnogo od Džona le Blanka, koji se zahvalio na divnoj saradnji kroz koju su prošli. Šef  Džufić je rekao: "Bilo mi je sjajno da radim s tako velikim kuvarom. Začudilo me je to što je insistirao da ga, umesto u provod i naše restorane, vodim po pijacama i mega marketima. Ja sam bio začuđen što Kanađani toliko mnogo štede na hrani, a gospodin  Le Blank je bio začuđen što se kod nas tako kasno i tako mnogo jede".

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.