Ministarka: Hitan obračun sa huliganima

BEOGRAD, 12. oktobra 2010. (Beta) - Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković istakla je da država mora da se odlučno obračuna sa huliganima zbog čijeg je vandalskog ponašanja prekinuta utakmica sa fudbalskom reprezentacijom Italije u Đenovi.

"Grupa ljudi koja sebe predstavlja kao srpske navijače obrukala je ne samo sebe već i čitavu Srbiju. Slike nasilja u Đenovi obićiće čitav svet, što je velika sramota i udar na teško i mukotrpno građeni ugled srpskog sporta i Srbije", navela je Samardžić Markovićeva u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

"Zbog svega ovoga, država mora da se odlučno obračuna sa ovakvim izgrednicima i da odlučno jednom za svagda stane na put nasilju na sportskim terenima", istakla je ministarka.

Srpski huligani su nerede u Đenovi počeli da prave još pre početka duela "orlova" sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Napali su i aubotus sa reprezentativcima kako bi se obračunali sa golmanom Vladimirom Stojkovićem, nekadašnjim fudbalerom Crvene zvezde, koji je postao omražem među navijačima tog kluba posle letošnjeg dolaska u Partizan.

"Želim posebno da zahvalim nasim reprezentativcima, koji su nakon divljačkog napada na našeg golmana Vladimira Stojkovića i nakon nemilih scena na terenu, dali sve od sebe da se utakmica ipak odigra", kazala je ministarka.

"Večeras je nasilje dominiralo. Ipak, sigurna sam da će, na kraju, sport pobediti. Srbija je zemlja sportskih heroja, a ne vandala i huligana", dodala je Samardžić Markovićeva.

Pogledajte još