Uhapšeni vođa navijača prebačen u zatvor

BEOGRAD/ĐENOVA, 13. oktobra 2010. (Beta) - Uhapšeni vođa srpskih navijača Ivan Bogdanov koji je sinoć predvodio divljanje huligana na utakmici fudbalskih reprezentacija Srbije i Italije, prebačen je u zatvor Marasi u Đenovi, javila je u sredu agencija Ansa.

Bogdanov je uhapšen oko tri sata ujutro i potom je bio pritvoren u stanici policije. Bogdanov je identifikovan na osnovu tetovaže, pošto su ga kamere snimile kada se popeo na ogradu stadiona.

Njemu je na desnoj ruci istetovirano "1389" - godina Kosovskog boja koji je, kako navodi Ansa, "mit na kojem počiva duh srpskog ultranacionalizma".

Oko 300 najvatrenijih srpskih navijača je pre utakmice pravilo nerede u centru Đenove. Policija je uhapsila ukupno 17-oricu, među kojima je i Bogdanov.

Utakmica je počela sa nešto više od 35 minuta zakašnjenja zato što su srpski huligani pre meča zapalili nekoliko baklji, bacali dimne borbe i napali golmana Srbije Vladimira Stojkovića. Huligani su zapalili zastavu Albanije i uzvikivali "Ubij, ubij Šiptara!". U neredima pre, tokom i posle utakmice koja je prekinuta posle šest minuta igre, povređeno je 16 ljudi.

Pogledajte još