Lukić: Užasnut sam ponašanjem navijača

BEOGRAD, 13. oktobra 2010. (Beta) - Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić istakao je da je užasnut sinoćnim
divljanjem huligana pre, tokom i posle duela Srbije i Italije u Djenovi.

"Užasnut sam onim što su navijači Srbije uradili u Djenovi. Crvena zvezda i ja kao njen predsednik uvek osudujumo svako nasilje i svako ko počini nasilje treba da bude spreman da lično odgovara za svoje postupke", rekao je Lukić u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

"Ono što se dogodilo je najveća sramota u istoriji srpskog fudbala i imaće teške posledice kako za reprezentaciju, tako i za klubove", dodao je Lukić.

Srpski huligani juče su prekinuli duel Srbije i Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto su ubacivali baklje na teren i lomili inventar na stadionu "Luidji Feraris".

Nerede su pravili i pre i posle utakmice. Pre meča su napali i autobus sa reprezentativcima Srbije u želji da se obračunaju sa golmanom Vladimirom Stojkovićem, nekadašnjim kapitenom Zvezde, koji je medju navijačima tog kluba postao omražen posle letošnjeg prelaska u redove rivalskog Partizana.

"Poslednji je trenutak da se svi faktori u našom fudbalu urazume i preuzmu svoj deo odgovornosti i da svi zajedno učinimo sve kako bismo iz ove situacije izašli što jači", ocenio je Lukić.

Pogledajte još