Najniži čovek na svetu visok 65,5 centimetara

POKHARA, Nepal, 14. oktobra 2010. (Beta) - Najniži čovek na svetu od sada je 18-godišnji Nepalac visok 65,5 centimetara, saopšteno je iz Ginisove knjige rekorda.

Hagendra Tapa Magar, koji ima visinu i težinu (5,5 kilograma) bebe stare nekoliko sedmica, ušao je u knjigu rekorda na 18. rođendan. Prethodni rekorder, 24-godišnji Kolumbijac Nino Ernandes, u Ginisovu knjigu ušao je pre nekoliko sedmica, sa visinom od 70 centimetara. "Nepalac star 18 godina proglašen je za najnižeg čoveka na svetu, što su utvrdili predstavnici Ginosove knjige rekorda koji su došli u Nepal kako bi ga izmerili", navodi se u saopštenju te organizacije sa sedištem u Londonu, prenose agencije.

Hagendra Tapa Magar već je zvezda u rodnoj zemlji - više puta se sastao sa nepalskim premijerom i mis Nepala i postao je ambasador turizma te male himalajske republike u kojoj se nalazi najviši vrh na svetu. "Hagendra je možda mali, ali mu je njegova visina dala slavu", kazao je njegov otac, prodavac voća Rup Bahadur Tapa Magar. Magar je na rođenju imao 600 grama, a njegov otac nema nikakvo objašnjenje za njegovu visinu. Njegov mlađi brat ima visinu normalnu za 13-godišnjaka.

Pogledajte još