Nikola Boćanin otputovao na Filipine gde će predstavljati Srbiju na izboru Mr World

Nikola Boćanin zvanično najlepši Srbin za 2019. godinu upravo je otputovao na Filipine na izbor Mr World. Nikolu smo sreli na aerodromu pred sam odlazak na takmičenje i iskoristili priliku za razgovor.

Kako si se prijavio za takmičenje i da li si se iznenadio kada si proglašen za novog Mistera Srbije?

- Prijavio sam se uz pomoć prijatelja, tačnije njihovom preporukom i nagovorom da je to baš za mene i da me vide kao Mistera Srbije. Poslušao sam ih, prijavio se i pobedio. Bio sam mnogo srećan i uzbuđen, ali, isto tako ne bih bio iznenađen i da nisam. Svi momci koji su ušli u uži izbor bili su sjajni i zaista sam bio srećan što mi se ukazala prilika da se takmičim u takvoj konkurenciji.

Gde će se održati takmičenje i kako si se pripremao?

- Takmičenje će biti održano 23. avgusta u Manili na Filipinima. Sve vreme od kako sam proglašen za Mistera Srbije, tim Miss Yu kompanije i ja sprovodimo zajedno skoro svakodnevne pripreme koje obuhvataju spretnost, znanje, izdržljivost i veštine u mnogim oblastima. Zadaci koje nam je dao licencor zaista su ozbiljni. Osećam se kao da idem u vojsku. Takmičićemo se u različitim veštinama, talentu, sportu, u više različitih sportskih disciplina, snalažljivosti, orijentaciji i slično. Imaćemo i intelektualna i retorička nadmetanja, tako da je za sve to potrebna dobra i temeljna priprema, kako bih svoju zemlju i sebe predstavio na najbolji mogući način.

Kakva su tvoja očekivanja na takmičenju?

- Pre svega, siguran sam da ću mnogo toga naučiti, saznati, mnogo novih iskustava doživeti i upoznati novih ljudi, kultura i običaja kako lokalnog stanovništva Filipina, tako i ostalih zemalja učesnica. Kao i svaki takmičar, pripremam se da pobedim, ali neću biti razočaran ukoliko se to ne desi. Daću sve od sebe da Srbiju predstavim u svetu na način na koji moja zemlja to zaslužuje. Pokazaću da smo spretni, snažni, brzi, mudri, izdržljivi, obrazovani, ali pre svega druželjubivi, miroljubivi, gostoprimljivi, duhoviti i šarmantni. To je moj cilj a pobeda kao pobeda, ako se desi lepo, ako ne opet ću biti srećan što sam imao priliku da mnogim prijateljima skrenem pažnju na lepote Srbije i moj rodni grad Vrnjačku Banju.

Kada uzmeš u obzir sav dosadašnji trud i rad koji ulažeš u pripreme za predstojeće svetsko takmičenje, da li si se pokajao što si se prijavio za Mistera Srbije?

- Ne. Ni u jednom trenutku. Sav trud i ceo put koji smo zajedno prošli, članovi tima Miss Yu kompanije i ja, je najautentičniji projekat u kojem možete da učestvujete. Šira javnost i populacija vrlo često imaju dosta neosnovanih predrasuda o misicama, a o misterima još više. Zahvalan sam na prilici koja mi je ukazana, na tome bih se posebno zahvalio gospođi Vesni Jugović i timu Miss Yu kompanije. Daću svoj maksimum na svetskom takmičenju da to poverenje i opravdam.

Dok smo razgovor privodili kraju Nikoli su se pridružili mister Crne Gore Nemanja Kaluđerović i predstavnik Bosne i Hercegovine Darko Milović. Sva tri momka putovala su zajedno. Kako kažu to su isplanirali komunicirajući putem društvenih mreža.

- Putujemo zajedno, bićemo uzajamna podrška, ali i zdrava konkurencija, pomagaćemo se, bodrićemo jedan drugog, a nek' pobedi najbolji - ističe mister Crne Gore.

Smeh i zdrav humor čuo se na aerodromu, a ono što smo uspeli da saznamo dok smo odlazili jeste da je "pao dogovor" da uz muziku Dejana Petrovića "Vrtlog" zajedno smisle koreografiju koja će imati primese nacionalnog ritma sve tri države. Do tada ostaje da im poželimo sreću, da ih podržimo i navijamo za svog favorita.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Privatna arhiva/Marko Crnoglavac/Promo

Pogledajte još