Vrata za kanidaturu Srbije ostala otvorena

BEOGRAD, 14. oktobra 2010. (Beta) - Potpredsednik vlade Srbije Božidar Đelić ocenio je u četvrtak da su nakon odluke holandskog parlamenta ostala otvorena vrata da kandidatura Srbije za članstvo u EU bude prosleđena, ukoliko to žele ostale članice EU.

"Mada je holandski parlament preporučio holandskim predstavnicima da odlože prosleđivanje kandidature Srbije Evropskoj komisiji do kraja godine, kada će biti dostupan novi izveštaj Serža Bramerca, Holandija je ostavila otvorena vrata za dogovor 25. oktobra ukoliko sve druge zemlje EU žele da kandidatura bude prosleđena", izjavio je Đelić.

Na kupu o nacionalnoj strategiji regionalnog razvoja u Beogardu Đelić je novinarima rekao da rezolucija holandskog parlamenta predstavlja "poznatu poziciju" i podseća da će "haški uslov ostati sve dok se ne ispuni".

Potpredsednik vlade zadužen za ervopske integracije rekao je da će Srbija nastaviti saradnju sa Haškim sudom."Nastavićemo naše lobiranje i rad i do poslednjeg momenta 25. oktobra ćemo se boriti da naša kandidatura bude prosleđena", dodao je.

Pogledajte još