Stojković brani protiv Smedereva

BEOGRAD, 14. oktobra 2010. (Beta) - Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković braniće za Partizan u petak na utakmici sa Smederevom u osmom kolu Super lige, uprkos incidentu u utorak kada su ga u Đenovi napali srpski huligani.

"Razgovarao sam više puta sa njim (Stojkovićem), rekao sam mu da on odluči. Stojković mi je rekao da ne vidi razlog da ne brani. Kazao je da motivisan i koncetrisan", rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević u četvrtak na konferenciji za novinare.

Stanojević, međutim, zbog zdravstvenih problema neće moći da računa na ove sezone najboljeg igrača Klea, kao i kapitena Mladena Krstajića.

Almami Moreira zato će biti u startnoj postavi crno-belih na meču koji će se u Beogradu igrati u petak od 18 sati. U tim će se vratiti i Pjer Boja, ali je pitanje koliko će Kamerunac igrati.

Pripreme crno-belih, ipak, donekle su ometene incidentom iz Đenove, kada su navijači Stojkovićevog bivšeg kluba Crvene zvezde, gnevni zbog njegovog dolaska u Partizan, napali reprezentativnog golmana pred duel sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Oseća se razočarenje u ekipi. Kada sportista, kome je nacionalni tim sve u životu, vidi šta se dešava reprezentativcu koji je u protekle četiri godine najbolje ocenjeni igrač u ekipi... normalno je da ima emocija", kazao je Stanojević.

Duel sa Smederevom za Partizan je uvod u seriju teških mečeva, prvo sa Bragom u Ligi šampiona, a potom i sa Crvenom zvezdom. Crno-beli će u tom periodu morati da poprave utisak iz dva poslednja kola u Super ligi u kojima su igrali bez golova sa Spartakom i izgubili u Novom Sadu od Vojvodine.

"Igrali smo 16 utakmica ove sezone. Bili smo loši samo u Novom Sadu, dok protiv Spartaka nismo igrali najbolje, već nešto lošije, ali
daleko smo od krize. Igramo atraktivno, postižemo dosta golova", ocenio je Stanojević.

Trenera Partizana ne brine ni ponašanje pojedinih igrača na susretu sa Vojvodinom, pre svih Nemanje Tomića i Milana Smiljanića, koji su isključeni na tom meču, pa ih je klub novčano kaznio.

"Samo želim da oni budu isti kao i pre, a da se događanja iz Novog Sada ne ponove. Ako se ponove odstranićemo ih iz kluba. Oni treba da su iznutra ratnici, a spolja nasmejani", kazao je.

Divljanje huligana u Đenovi pokrenulo je i ideju o odlaganju večitog derbija sa Zvezdom zbog bezbednosnih rizika.

"Derbi je praznik, svetinja i protiv sam odlaganja. Ali bezbednost igrača je prioritet i ako nadležni organi procene da ne postoje uslovi za njegovo održavanje... To je naša realnost. Ja se ne plašim nikoga, odrastao sam 90-ih godina u Srbiji. Brinem samo da ne razočaram naše navijače porazom", istakao je Stanojević.

Pogledajte još