Restoran Koncept

 Restoran Koncept predstavlja pravo osveženje na beogradskoj gastro sceni. Do njega najlakše možete doći ako se u ulicu Čarli Čaplina spustite iz Ruzveltove. Eksterijer vas, verovatno, neće previše impresionirati, ali trebalo bi da smo svi već naučili da po spoljašnosti ne treba suditi. I u ovom slučaju to nije ni blizu onoga što vas očekuje kada pređete prag ovog lokala.

Sve miriše na fine dining

Nenametljivo ali uslužno osoblje, i to isključivo devojke obučene u klasično crno bele kombinacije boja, beli stoljnjaci prijatna atmosfera...Sve “miriše“ na fine dining. To i jeste bila zamisao vlasnika – restoran s fine dining konceptom:  vrhunski restoran sa odličnim osobljem, od konobara do kuvara, koji će vam servirati kvalitetnu hranu, nuditi dobra vina  uz finu atmosferu i opuštajuću muziku. I sve to prilagođeno željama i ukusima našeg grada.

 Moderna evropska kuhinja koju pripremaju sadrži zanimljiva predjela:  flambirane bukovače sa sosom od jagoda, guščiju džigericu sa rukolom i džemom od luka i kruške, salatu od hobotnice sa ananasom, belim lukom, bosiljakom nanom i bundevinim uljem.
Cene predjela: od 290 do 800 dinara.

 Pripremaju i nekoliko obrok salata kao što su: karfiol sa mandarinama i celerom, šef salatu sa piletinom, salatu sa biftekom.....

 Od pasti izdvajaju pastu sa piletinom i lešnikom i njoke u sosu od asparagusa.
Cene od 650 do 1300 dinara.

Glavna jela i deserti

 Od glavnih jela nude ćuretinu sa gamborima i celerom, piletinu sa četiri vrste sosa (tandori sos, sos od lososa, sos od maka i sos od kukuruza) i nezaobilazni biftek u dve varijante.
Cene od 790 do 1250 dinara.

 Od vegaterijanskih jela preporučuju šumski tanjir koji sadrži pet vrsta pečuraka, šumsko voće, crveno vino, majčinu dušicu i vorčester sos.

 Svi deserti imaju istu cenu – 300 dinara, tako da je na vama da odlučite šta vam se najviše sviđa od ponuđenog. Ananas u sosu od bele čokolade, čokoladni sufle sa slodledom ili možda neki treći.

Tekst: Marija Milenković

Pogledajte još