JEŽEVI PREGLASNI U SEKSU: Nemci se žale - od njih ne mogu da spavaju

Nemačke hitne službe prijavljuju da se u poslednje vreme sve češće, kada se odazovu na prijave građana o uznemiravanju, susreću sa ježevima u teranju.

Građani sve češće zovu broj "110", na kojem se obično žale na komšije koje preglasno vode ljubav ili na preglasne kućne ljubimce. U poslednje vreme, međutim, najčešće žalbe su na račun ježeva.

Čak se i na društvenim mrežama proširio hašteg #igelsex (ježji seks).

Policija u Augzburgu se tako javila na prijavu da se čuju sumnjivi zvukovi u dvorištu osnovne škole i da se bezbednosno svetlo aktiviralo. Kada su policajci došli zatekli su krivce - par ježeva u ljubavnom zanosu.

Kasnije su podneli izveštaj naslovljen "Bodljikavi uljezi" u kojem se navodi da ih policajci nisu uznemiravali.

Pomenuti slučaj nije izolovan, a policija često tokom letnjih meseci dobija slične pozive, navodi "Špigel", navodeći da su ježevi među najglasnijim noćnim životinjama, a mogu da proizvedu zvukove poput režanja, predenja, zviždanja, pa čak i glasnog vrištanja, koje ponekad može da liči i na ljudsko.

Veterinarska služba sa Univerziteta u Minhenu istakla je da ježevi glasno reže tokom višesatnog rituala parenja i da mužjaci prave najviše buke. Ritual parenja kod ježeva, popularno poznat i kao "Igelkarussell" (ježji ringišpil) i odigrava se na površini od 40 kvadrata.

Policija je dobila naredbu da nikako ne uznemirava ježeve u njihovnim "aktivnostima", jer je njihova populacija drastično opala prethodnih godina.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još