Štrajk traje uz neviđene pritiske

BEOGRAD, 14. oktobra 2010. (Beta) - Sindikat pravosuđa Srbije saopštio je u četvrtak da pravosudna administracija nastavlja štrajk i da je informacija o prekidu štrajka u Privrednom sudu pokušaj Ministarstva pravde da razbije jedinstvo sindikalne organizacije.

Na sajtu Ministarstva pravde u četvrtak je objavljeno da je Privredni sud u Beogradu dvotrećinskom većinom glasova zaposlenih prihvatio ponudu Ministarstva za povećanje plata i prekinuo štrajk. Predsednica Sindikata Slađanka Milošević izjavila je agenciji Beta da su Republički odbor i Gradski odbor Beograda organi Sindikata koji donose odluku o štrajku ili obustavljanju štrajka.

Stoga je, prema njenim rečima, dezinformacija da je Privredni sud, kao sindikalna organizacija i član Gradskog odbora mogao samostalno da donese odluku o prekidu štrajka.

"Dok se ne zbroje svi glasovi za i protiv sramnog predloga Ministarstva pravde, koje na sve moguće načine vrši nedopustive pritiske i pokušava da dezinformisanjem razbije jedinstvo zaposlenih, štrajk u pravosuđu se nastavlja", rekla je predsednica.

Za petak, 15. oktobra je zakazana sednica Republičkog odbora Sindikata pravosuđa zbog, kako se navodi "štrajka, odnosno adekvatnog ugovora na neviđene pritiske".

Pogledajte još