ŠTA HOROSKOP KAŽE O VAŠIM VOZAČKIM SPOSOBNOSTIMA: Koji znak je najbolji, a koji najgori za volanom?

O tome da li su bolji vozači muškarci ili žene često se raspravlja, ali da li ste ikad raspravljali o tome jesu li bolji vozači na primer Ribe ili Škorpije?

Za vozače, vožnja je uobičajena radnja koja zahteva stalno donošenje odluka i koja ponekad može da bude veoma stresna. A da li je to kako ćete se ponašati za volanom zapisano u zvezdama? Neki misle da jeste.

Bez obzira gledate li na horoskop kao na zabavu ili nešto ozbiljnije, moglo bi vas zanimati šta vaš horoskopski znak kaže o vašim vozačkim (ne)sposobnostima. Možda ćete se samo dobro nasmejati, a možda ćete prepoznati sebe ili neku vama blisku osobu.

OVAN

Osobe rođene u ovom znaku na putu su hrabri i neumorni vozači koji ne preispituju svoje vozačke odluke. Međutim, kod ovnova postoji rizik da u nekom trenutku pokažu karakteristike agresivnog vozača zbog njihove ponekad preterane samouverenosti. Među te karakteristike spadaju, između ostalog, vožnja iznad ograničenja i učestala upotreba sirene.

BIK

Bikovi su odlučne i fokusirane osobe koje u vožnji drže pogled na putu i ne daju se omesti. Međutim, zbog njihove tvrdoglavosti i posesivnosti ponekad se mogu naljutiti na drugog vozača kada im, na primer, ukrade mesto na parkingu.

BLIZANCI

Osobe rođene u ovom znaku retko se umaraju za volanom, a osim toga sjajni su suvozači na putovanjima jer pomažu vozaču. S druge strane, zbog njihove brbljivosti i manjka pažnje, lako ih je omesti za vreme vožnje. Ako se voze sami ne mogu da pomognu sami sebi, pa često posežu za mobilnim telefonom kako bi nazvali prijatelja za razgovor.

RAK

S obzirom da pouzdani Rak retko kasni, uvek na putovanja kreće na vreme tako da se ne događaju trenuci u kojima mora da juri i vozi opasno da bi nadoknadio vreme. Osobe rođene u ovom znaku, za volanom su pouzdane, odgovorne i uvek koriste pojas i poštuju saobraćajne znake. No, oni su i veoma osetljivi na kritike pa rakovi vozači moraju raditi na tome da akcije drugih vozača shvataju manje lično.

LAV

Osobe rođene u znaku Lava su samouverene i hrabre, a s obzirom da su i lideri, uvek su prvi izbor kada se bira ko bi trebalo da sedne za volan na putovanju. Negativna strana vozača Lava je ta da lavovi veoma vole sami sebe, pa se za vreme vožnje može dogoditi da umesto na put, gledaju u svoj odraz u retrovizoru.

DEVICA

Oprezne Device vrlo su pažljivi vozači. Neprestano proučavaju put u potrazi za opasnošću. Ali, njihova preterana briga može da prouzrokuje i velike probleme. Oprezne i plašljive Device su, naime, sklone nesrećama.

VAGA

Vage su kooperativni i milostivi vozači koji su otvoreni za deljenje puta s motociklistima i biciklistima. Mana vozača Vaga je ta što su s vremena na vreme neodlučne za volanom i trebalo bi da ubrzaju donošenje odluka u vožnji.

ŠKORPIJA

Osobe rođene u ovom znaku poznate su po snalažljivosti i oštrini pa između ostalog bez problema svladavaju zeznute puteve. No, Škorpije su izvrsni vozači sve dok se ne osete uvređenim. Tada mogu da postanu zlonamerni i da agresivno reaguju prema drugim vozačima.

STRELAC

Strelčevi su energični, optimistični i korisni i kao takvi uvek daju najlbolje savete. Osobe rođene u ovom znaku prve će se zaustaviti kako bi pomogle drugom vozaču u nevolji. No, mogu da budu i jako nefleksibilne. Radije će se držati lošeg izbora i čekati u gužvi, nego priznati da su pogrešili.

JARAC

Pouzdane i praktične, osobe rođene u znaku Jarca retko kasne i uvek ostave dovoljno vremena za putovanja automobilom. Nisu impulsivni i ne rizikuju tokom vožnje. Međutim, postoji tendencija da osobe rođene u ovom znaku postanu nervozne, neprijatne i sumnjičave zbog čega teško veruju uputstvima drugih ljudi jer i u životu i na putu uvek slede samo svoj put.

VODOLIJA

Inteligentne i avanturistički raspoložene Vodolije uvek znaju na lukav način da izbegnu saobraćajne gužve i da smisle inovativne prečice. Ali, imaju i buntovnu stranu koja ih može dovesti u nevolju jer ponekad prečice koje zamisle uključuju nedozvoljena skretanja i vožnju brzinom iznad dozvoljene.

RIBE

Osobe rođene u znaku Ribe su nežne, strpljive i tolerantne pa su i prema drugim vozačima dobronamerne i najmanja je verovatnoća da će pokazati bes na putu. Ali, s obzirom na to da su pomalo pasivne, Ribama nedostaje brzina pri donošenju odluka koja je bitna kod vozača pa njihov prevelik oprez može da izazove haos u saobraćaju i da zbuni druge vozače.

POŠTUJTE PRAVILA

Na pitanje da li zvezde mogu zaista da utiču na to kakav će neko biti vozač, nemamo konačan odgovor. Međutim, ono što znamo jeste da se nesreće događaju i da je oprez u saobraćaju veoma bitan. Neke stvari ne možemo da izbegnemo, ali neke i te kako možemo. Zato ne sedajte za volan ako ste konzumirali alkohol, ne koristite vožnju kao vreme u kojem ćete obaviti sve zaostale telefonske razgovore i poštujte saobraćajna pravila i znake.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još