Za petak, 15. oktobar 2010.

BEOGRAD, 15. oktobra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o posledicama nereda u Đenovi, odluci Parlamenta Holandije o perspektivi kandidature Srbije za prijem u EU i o prodaji Telekoma.

ALO - List piše o neslaganju u Demokratskoj stranci: "Krstić napao Đilasa zbog gej parade!" - o savetniku predsednika Srbije Nebojši Krstiću koji je u svojoj kolumni kritikovao gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa zbog njegovih stavovao o Paradi ponosa. "Moj Ivan je najnežniji sin na svetu" - kaže majka uhapšenog srpskog huligana u Đenovi Ivana Bogdanova.

BLIC - O neredima u Đenovi: "Zvezdini huligani u Đenovi rušili Karadžića". O snimanju filma Andželine Džoli: "Đuričko i Jevtić na snimanju s Andželinom". List piše da je Novak Đoković "Najpoželjniji neženja u Srbiji".

VEČERNJE NOVOSTI - O neredima u Đenovi: "Svako tera svoju bandu". O usvajanju Deklaracije u Skupštini Srbije: "Osuđeni i zločini nad Srbima". O otkriću u Zemun-polju: "Mamut iz kontejnera".

DANAS - List objavljuje razgovor sa holandskom poslanicom Mariko Peters pod naslovom: "Nadam se da će nas u Srbiji shvatiti". List objavljuje kratki intervju sa ministarkom sporta Snežanom Samardžić-Marković: "Neophodna oštrija primena zakona". Tužilaštvo za ratne zločine utvrđuje povezanost bivšeg ministra pravde Dragoljuba Jankovića sa zločinom u zatvoru Dubrava o čemu piš u tekstu: "Iz Beograda naređeno da se likvidiraju zatvorenici".

KURIR - Pod naslovom "Izručuju divljaka" o uhapšenom huliganu iz Srbije Ivanu Bogdanovu. "Tošetov muzej vredan pet miliona evra" - o izgradnji muzeja pokojnom muzičaru Tošetu Proeskom u rodnom Kruševu, u Makedoniji.

POLITIKA - O perpsektivi kandidature Srbije za prijem u EU: "Holanđani protiv, ali kompromis je moguć". O neredima u Đenovi: "Savet za nacionalnu bezbednost nadgledao sprovođenje navijača". List piše da "U srednjim školama (ima) 6.000 ponavljača".

PRAVDA - "Moguće privremene mere?" - o suzbijanju nasilja i organizovanog kriminala u Srbiji. "Dovela i ličnog kuvara" - o poseti državnog sekretara SAD Hilari Klinton. O prodaji karata navijačima repsrezentacije Srbije pod naslovom: "Karte su rezervisane za grupu poslovnih ljudi".

PREŠ - O izmenama zakona: "Huliganima oduzimaju imovinu". "Vozio kola sa pet promila alkohola u krvi" - o hapšenju Željka H. (46) u Novom Sadu. "Preživela skok sa petog sprata" - o pokušaju samoubistva skokom sa petog sprata čiji je ishod samo slomljena noga.

PRIVREDNI PREGLED - "U ponedeljak o 'kineskom mostu' ", piše list. "MMF: Nastavak oporavka srpske privrede" - o izveštaju pete revizije stend-baj MMF i Srbije. "Vlada donela odluku o prodaji Telekoma" - o jučerašnjoj odluci Vlade.

Pogledajte još