MANIKIR ZAVISI OD KUTIKULE: Koji oblik noktiju je najbolji za vas?

Koji oblik noktiju je najbolji za vas: "balerina" i "karmin" nisu praktični, ali izdužuju ruke i čine da prsti izgledaju tanji, dok su kratki nokti - kružni ili četvrtasti - najlakši za održavanje.

Kada krenete u salon lepote da vam stručno lice uradi manikir, verovatno imate nedoumicu kako da vaši nokti budu oblikovani da bi izgledali savršeno. Da li da budu kratki ili da ostanu dugi? Hoće li bolje izgledati ako budu zaobljeni ili četvrtasti? Najbrži način da to odredite jeste da pratite oblik kutikule, odnosno kožice koja štiti koren nokta. Primera radi, ako imate ovalni oblik kutikule, preporuka je da i nokti budu ovalni.

A da li znate koji oblik čini da prsti izgledaju tanji? Najpre, trebalo bi da znate da kratki i ravni nokti nisu za vas. Radije birajte duge, odnosno one koji izgledaju dramatičnije, jer će vam to pomoći da "izdužite" prste. Istovremeno, želite li da vam nokti budu jaki, neka budu što kraći i zaobljeni.

Sada, kada to znate, evo kratkog vodiča o devet oblika noktiju koji su vam na raspolaganju i koji bi trebalo da budu vaš izbor kada odete na manikir tretman.

Zaobljeni

Ovaj jednostavan oblik savršen je za kratke nokte, koji za tek neki milimetar prelaze ivicu ležišta nokta. On, zapravo, prati njegov prirodni oblik.

Četvrtasti

Želite li oblik koji nije prirodno zaobljen a ne zahteva mnogo truda za održavanje, onda tražite da vam urade kvadratni oblik sa ravnim vrhom. Odličan je za kraće nokte.

Zaobljen kvadrat

Malo izmenjena verzija četvrtastih idealna je za one koji vole umetničko oslikavanje noktiju.

Ovalni

Ako imate duže nokte a želite da izgledaju što ženstvenije, isprobajte ovaj oblik. Ovalni nokti takođe čine da vam ruke izgledaju duže.

Četvrtasti oval

Kao što možete da pretpostavite, ovaj stil kombinuje dužinu ovalnih noktiju sa kvadratnim ivicama. Ili, ako želite slikovit prikaz, podseća na oblik pametnih telefona.

Balerina

Imate li prirodno duge, čvrste nokte i imate potrebu da probate nešto nekonvencionalno, opredelite se za ovaj oblik. Nokti su na vrhu ravno isturpijani, ali je deo nokta koji prelazi ivicu jagodica znatno uži od onog u ležištu nokta.

Badem

Na vrhu su još uži od balerina oblika i zaista imaju oblik badema. Izdužuju ruke i čine ih vitkijim.

Stileto

Veoma je nepraktičan, jer su nokti dugi i oštri, odnosno imaju špic. Nisu za rad, ali jesu za pokazivanje

Karmin

Može da bude zabavan za specijalne prilike, ali takođe nije praktičan, pogotovo za osobe koje svakodnevno treba da stavljaju kontaktna sočiva, jer na vrhu nisu ravni već imaju kosinu.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još