Clandestino 2019: Održana prva radionica izrade domaćih sapuna namenjena ženama u Centru za azil Bogovađa

Prva od predviđene dve edukativne dvodnevne radionice u okviru projekta Clandestino 2019 - Žene žive i na selu održana je 13. i 14. avgusta u Centru za azil Bogovađa.

Projekat "Clandestino 2019. - Žene žive i na selu" usmeren je na motivisanje migrantkinja, smeštenih u prihvatnim centrima i centrima za azil sa ciljem da se kroz radionice i edukativne aktivnosti informišu, edukuju i kvalifikuju za izradu prirodnih sapuna. Nakon dvodnevnog kursa koji je održan na engleskom jeziku, svaka polaznica dobila je sertifikat o završenom kursu.

Ova akcija nastavak je pomoći migrantima koja je započeta još 2013. godine kada je "Balkanska ruta" tek otvorena, a kada su zaposleni iz Color Press Grupe, pokazali svoju humanost prema ljudima koji su potražili utočište u našoj zemlji.

Program edukacije migrantkinja smeštenih u prihvatnim centrima u Srbiji, finansiran je iz sredstava koja su obezbeđena u okviru projekta „Podrška sistemu upravljanja migracijama u RS“ koji podržava Švajcarski drzavni sekteratijat za migracije (SEM), a sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije.

Pogledajte još