Clandestino 2019: Održana druga radionica izrade domaćih sapuna namenjena ženama u Prihvatnom centru Šid - stanica

Druga edukativna dvodnevna radionica u okviru projekta Clandestino 2019 - Žene žive i na selu održana je 15. i 16. avgusta u Prihvatnom centru Šid - stanica.

Projekat "Clandestino 2019. - Žene žive i na selu" usmeren je na motivisanje migrantkinja, smeštenih u prihvatnim centrima i centrima za azil sa ciljem da se kroz radionice i edukativne aktivnosti informišu, edukuju i kvalifikuju za izradu prirodnih sapuna. Nakon dvodnevnog kursa koji je održan na engleskom jeziku, svaka polaznica dobila je sertifikat o završenom kursu.

Ova akcija nastavak je pomoći migrantima koja je započeta još 2013. godine kada je "Balkanska ruta" tek otvorena, a kada su zaposleni iz Color Press Grupe, pokazali svoju humanost prema ljudima koji su potražili utočište u našoj zemlji.

Program edukacije migrantkinja smeštenih u prihvatnim centrima u Srbiji, finansiran je iz sredstava koja su obezbeđena u okviru projekta „Podrška sistemu upravljanja migracijama u RS“ koji podržava Švajcarski drzavni sekteratijat za migracije (SEM), a sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije.

Prva dvodnevna edukativna radionica pravljenja domaćih sapuna održana je 13. i 14. avgusta u Centru za azil Bogovađa o čemu više možete saznati OVDE.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.