Partizan u Bragi, Real dočekuje Milan

BEOGRAD, 18. oktobra 2010. (Beta) - Takmičenje u Ligi šampiona nastavlja se u utorak, utakmicama trećeg kola. Fudbaleri Partizana igraju u Bragi, dok se derbi igra u Madridu, gde će snage odmeriti višestruki šampioni Evrope Real i Milan.

Fudbaleri Partizana od 20.45 igraju u Portugalu protiv Brage, utakmicu trećeg kola Grupe H. Oba tima su bez bodova, pa će pokušati da osvoje prve bodove koji bi im uvećale šanse za osvajanje trećeg mesta u grupi i plasman u Ligu Evropa na proleće.

"Da bismo ostvarili pozitivan rezultat, moramo odigrati najbolje što znamo i umemo, recimo kao u Briselu (protiv Anderlehta), ili pojedinim segmentima sa Šahtjorom i Arsenalom. Ako uspemo u tome, ostvariće nam se ambicija da prezimimo u Evropi", rekao je fudbaler Partizana Saša Ilić za klupski sajt.

U tim Partizana posle pauze od tri utakmice zbog povrede vraća se kapiten Mladen Krstajić, dok će u napadu igrati Brazilac Kleo. Utakmicu u Bragi propustiće Marko Jovanović zbog suspenzije.

U drugoj utakmici Grupe H Arsenal će na svom stadionu igrati protiv Šahtjora. Obe ekipe ostvarile su po dve pobede i gotovo sigurno će igrati u drugoj fazi najelitnijeg evropskog takmičenja.

U derbiju Grupe G od 20.45 Real će u Madridu sutra dočekati Milan i pokušati da pobedom obezbedi plasman u drugu fazu.

Real, devetostruki šampion Evrope, ima šest bodova, dok Milan, koji je trofej prvaka Evrope osvajao sedam puta, ima četiri boda.

"Utakmica Reala i Milana će biti klasična evropska. Svi protivnici su teški, ali ovo će možda biti naš prvi veliki ovosezonski test", rekao je golman Reala Iker Kasiljas.

U drugoj utakmici u toj grupi Ajaks će od 20.45 na svom terenu igrati protiv Oksera. Holandjani su u dve utakmice osvojili samo bod, protiv Milana (1:1), dok je Okser izgubio oba meča, protiv Milana (0:2) i Reala(0:1).

U duelu neporaženih ekipa u Grupi F, fudbaleri Spartaka iz Moskve sutra od 18.30 igraju protiv Čelsija. Čelsi će na stadionu Lužnjiki igrati prvi put od 2008. godine i poraza u finalu Lige šampiona od Mančester junajteda.

Drugu utakmicu u Grupi F od 20.45 igraće Marsej i Žilina. Oba tima će na stadionu Velodrom pokušati da osvoje prve bodove u Ligi šampiona ove sezone.

Fudbaleri Bajerna će u Minhenu sutra od 20.45 igrati protiv rumunskog Kluža i pokušati da ostvare i treću pobedu u Grupi E, odnosno šestu uzastopnu na svom terenu u Ligi šampiona.

Kluž ima tri boda, ali nije pobedio na gostovanju u Ligi šampiona još od septembra 2008. godine, kada je iznenadio Romu na Olimpiku. Od tada je zabeležio šest poraza i jedan remi na gostovanjima.

U drugoj utakmici u toj grupi Roma će na svom terenu od 20.45 igrati protiv Bazela i pobedom pokušati da ostane u trci za drugim mestom. Izabranici Klaudija Ranijerija imaju tri boda, posle pobede nad Klužom (2:1), dok je švajcarski tim zabeležio oba poraza, od Bajerna (1:2)i Kluža (1:2).

Utakmice u grupama A, B, C i D igraju se u sredu od 20.45.

 

Pogledajte još