Razvojni potencijal Srbije leži u poljoprivredi

BEOGRAD, 18. oktobra 2010. (Beta) - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić razgovarao je u ponedeljak u Tokiju sa članovima japanskog parlamenta o mogućnostima investiranja u Srbiju i jačanju japansko-srpskog prijateljstva, saopštila je ta stranka.

Kako se u saopštenju navodi, Vučić se sastao sa parlamentarnim viceministrom za spoljne poslove i članom Gornjeg doma japanskog parlamenta Hisašijem Tokunagom i predsednikom Komiteta za spoljne poslove japanskog parlamenta Iširom Aisavom.

"Ekonomija predstavlja najvažnije pitanje za budućnost Srbije. Od toga koliko ćemo novih radnih mesta da obezbedimo za naše ljude i da povećamo industrijsku i poljoprivrednu proizvodnju, zavisi perspektiva Srbije", rekao je Vučić u razgovoru.

Vučić je naveo da Srbija ima velike razvojne potencijale u poljoprivrednoj proizvodnji i da bi uz pomoć japanskih stručnjaka Srbija mogla da unapredi standard i kvalitet proizvodnje, a uz podršku japanskih firmi obezbedi tržište za izvoz poljoprivrednih kultura.

Pogledajte još