Partizan želi makar bod u Bragi

BEOGRAD, 18. oktobra 2010. (Beta) - Fudbaleri Partizana doputovali su u portugalsku Bragu sa ciljem da, kako su rekli, izbore makar nerešen rezultat u trećem kolu Lige šampiona i sačuvaju šanse za osvajanje trećeg mesta u Grupi H.

Portugalska ekipa, kao i prvak Srbije, nisu osvojili bodove u dosadašnjem takmičenju.

"Braga je u najmanju ruku kvalitetna ekipa kao ukrajinski Šahtjor. Portugalci igraju napadački i ne umeju da se brane. Sutra ne moram ja da se ističem na golu, neka ovaj put Kleo bude najbolji. Mi smo došli ovde da uradimo nesto mnogo teško, da osvojimo bod ili sva tri", kazao je golman Vladimir Stojković novinarima po dolasku u Bragu.

Stojković je pre pet godina branio u Bragi, ali tada u dresu Crvene zvezde, kada se srpski tim plasirao u Ligu UEFA.

"Nebitno je što sam nekad dobro branio u Bragi. Ovo je nešto drugo, nešto mnogo ozbiljnije. Današnja ekipa Brage je mnogo jača od one. Radi se o jednom od najboljih timova u Portugalu", kazao je on.

Stojković je dodao i da ne razmišlja o 139. "večitom" derbiju, koji bi trebalo da se igra 23. oktobra.

"Utakmica protiv Braga je bitnija, u pitanju je Liga šampiona, a mi još imamo šanse za osvajanje trećeg mesta u grupi", zaključio je Stojković, koji je nekoliko sezona bio član lisabonskog Sportinga.

Još jedan igrač Partizana, napadač Kleo, igrao je u Portugalu za drugoligaša Olivaeš.

"Vraćam se u Portugal, doći će da me gleda mnogo prijatelja. Želeo bih da se pokažem u pravom svetlu. Noga me još uvek boli, ali želim da igram, a ne da gubim samopouzdanje. Oni su jaka ekipa, imaju mogo Brazilaca, ali ni Partizan nije bez svojih šansi", kazao je najbolji strelac Partizana ove sezone.

Priliku da odigra svoju treću utakmicu u Ligi šampiona dobiće Stefan Savić, koji će u odbrani zameniti suspendovanog Marka Jovanovića.

"Nemam tremu i želim da sa Partizanom napravim nešto veliko. Da bi i na proleće igrali u Evropi neophodno nam je da osvojimo bar bod u Bragi. Ipak, ovo je samo prvo poluvreme, jer ćemo u četvrtom kolu dočekati Portugalce u Beogradu", rekao je Savić.

Fudbaleri Partizana večeras će trenirati u Bragi, a utakmica se igra u utorakod 20.45. U drugom meču ove grupe u istom terminu u Donjecku igraju Šahtjor i londonski Arsenal.

 

Pogledajte još