Tesla - Bajka o elektricitetu

Topla i maštovita predstava. Glavni lik, profesor Sijalica, živi u svetu nauke i ponekad zaboravi da “zaglavi sat”, a nekad se “navije u liftu”... Sticajem čudnih okolnosti u goste mu dolazi mali dečak, koji nije niko drugi do Nikola Tesla. A, gde je Tesla, tu su i gusan, golubica, elektricitet, naizmenične struje, obrtno rotaciono polje… Mali Tesla ima problem - njegov otac želi da Nikola bude sveštenik, dok on mašta o studijama elektrotehnike. 
Predstava koja na maštovit i veseo način govori o nauci i ljudskim manama, na koje ni Tesla nije bio imun. Priča o upornosti koja se uvek isplati. Bajka za decu i odrasle, sa porukom da je najvažnija mašta i veliko srce. I na kraju, ne zaboravite da uradite domaći zadatak profesora Sijalice. Zamislite tri želje i jako se potrudite da ispunite bar jednu. Odlična predstava koja dobro komunicira sa decom. Pravi uvod u obeležavanje 150 godina od rođenja Nikole Tesle.
Tekst - Milena Bogavac, režija - Jelena Bogavac. Uloge: Bojan Dimitrijević, Igor Filipović, Fedor Đorđević i Aleksandra Ristić.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.