Dača Kocjan na čelu Radija 202

Dača Kocjan, dugodišnji kolumnista portala „ Nadlanu“ , urednik magazina „Trip“, i saradnik Radija „Tri“, postavljen je za glavnog i odgovornog urednika beogradske kultne stanice Radio „202“.

Na predlog generalnog direktora RTS-a Aleksandra Tijanića, Upravni odbor Radio Televizije Srbija odlučio je da direktor TV Beograd ostane Nikola Mirkov, a Radio Beograda bude Dušan Radulović.

Glavni i odgovorni urednik Informativnog programa ostaje Nenad Lj. Stefanović. Za prvog čoveka Kulturno-obrazovnog programa imenovan je Miodrag Zupanc, a Zabavnog programa Dejan Gligorijević.

Glavni i odgovorni urednik Prvog programa Radio Beograda od sada je Đorđe Vlajić, Drugog Đorđe Malavrazić, a Trećeg Predrag Šarčević. Na čelu čuvene "Dvestadvojke" od sada je Darko Kocjan.

Darko Kocijan je poslednih pet godina kao urednik, kolumnista i autor, radio isarađivao na projektima Trident Media Groupa : veb portal nadlanu, magazin „Trip“, i Radio 3.

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Nikša Stipčević čestitao je izabranima, kao i generalnom direktoru koji je, kako je naveo, dao dobre predloge birajući među onima koji su se prijavili.

"Mislim da će ova ekipa doprineti boljem radu kako radija tako i televizije", rekao je Stipčević.

Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić naveo je da se u prethodnom periodu dosta uradilo, ali da novi tim čekaju veći zadaci.

"Hvala dosadašnjoj ekipi koja je vodila i radio i televiziju i za pet godina je podigla na vrh medijskog sistema. Sledeća ekipa imaće teži posao. Da napravi rezultat, da odbrani Medijski javni servis Srbije od nasrtaja na marketing, na nezavisnu orijentaciju i da se snađe u političkim i socijalnim problemima. Verujte mi, nije lako, ali sam siguran da ćemo uspeti, uz moju malu pomoć, da RTS prebacimo iz ovog doba u digitalno doba. A ostalo što se tiče Srbije, neka urade oni čiji je to posao", rekao je Tijanić.

N.D.

Pogledajte još