VIRUSI STALNO VREBAJU: Letnja prehlada lomi kao da je zimska

Vratili ste se sa odmora, a osećate se beživotno jer vas lomi visoka temperatura, za koju apsolutno ne znate odakle je stigla.

Bez obzira na to što vam je prisustvo letnje prehlade nejasno, stručnjaci imaju logično objašnjenje za ovu neželjenu pojavu.

Letnju prehladu može svako lako da dobije ukoliko ima oslabljen imunitet a znoji se na vrućini, vozi znojav u otvorenom automobilu, na motoru, ili sedi u klimatizovanim prostorijama.

Kao što je poznato, virusi su uvek tu oko nas i čekaju pogodnu priliku da napadnu. Na takozvanoj promaji ma koje vrste, koža i sluzokoža se suše i tako se nestaje prirodna odbrana, jer ostaju otvoreni putevi za razmnožavanje virusa, objašnjavaju.

Da biste se oslobodili iznenadnih virusa treba da unosite mnogo tečnosti i vitamina. Sluzokoža disajnih puteva može da se zaštiti i ekstraktom ehinacee, koji se kupuje u apoteci. Sprej na bazi morske soli i rezveratrol, koji sprečava proizvodnju enzima koji transportuju viruse krvotokom, takođe su lekovita sredstva za borbu protiv pojave letnjeg nazeba.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još