Benites kritikovao bivše vlasnike Liverpula

MILANO, 19. oktobra 2010. (Beta) - Bivši trener Liverpula Rafael Benites oštro je kritikovao doskorašnje vlasnike tog fudbalskog kluba i aktuelnog direktora Kristijana Pursloa.

"Samo mi je žao navijača", rekao je Benites, sadašnji trener Intera kada je na konferenciji za novinare pred utakmicu sa Totenhemom u Ligi šampiona zamoljen da prokomentariše stanje u Liverpulu, klubu koji je napustio na kraju prošle sezone.

Liverpul, koji je pre ove sezone šest godina bio pod vođstvom Benitesa, sada preživljava jedan od najgorih perioda u istoriji kluba i trenutno je na pretposlednjem mestu na tabeli engleske Premijer lige.

Navijači se nadaju da će probleme rešiti prošlonedeljna promena vlasnika u kojoj je Liverpul kupila američka kompanija Nju Inglend Sports Venčrs za 300 miliona funti.

Prethodni vlasnici bili su američki biznismeni Tom Hiks i Džordž Džilet.

Prošlog vikenda Benites je uživo gledao poraz svog bivšeg kluba od gradskog rivala Evertona, posle kojeg je Liverpul pao na pretposlednje mesto na tabeli.

"Video sam raspoloženje navijača posle poraza... Prošle sezone tadašnji vlasnici kluba imenovali su novog direktora i nakon toga sve se promenilo, videli ste kako", naveo je Benites, aludirajući na dolazak Pursloa na funkciju.

Benites je bio trener Liverpula od 2004. godine do letos, a sa "crvenima" je 2005. osvojio titulu prvaka Evrope.

Pogledajte još