Abete: Ponavljanje utakmice bio bi presedan

BEOGRAD, 19. oktobra 2010. (Beta) - Predsednik Fudbalskog saveza Italije Đankarlo Abete rekao je da bi eventualno ponavljanje utakmice protiv Srbije predstavljalo opasan presedan.

"Trenutak kada bismo dali legitimitet vandalskom ponašanju kao što je bilo ono u Đenovi predstavljao bi opasan presedan. Ipak, poštujemo disciplinske organe UEFA i imamo puno poverenje u njih", rekao je Abete za radio Rai.

Utakmica Italija-Srbija u Đenovi prekinuta je 12. oktobra, nakon samo šest minuta zbog divljanja gostujućih huligana, koji su pre toga pravili incidente i u gradu.

Do sukoba srpskih huligana i italijanske policije došlo je i posle prekida utakmice, ispred stadiona "Luiđi Feraris".

UEFA je pokrenula istragu, a Disciplinska komisija UEFA će 29. oktobra izreći kazne. Čelnici Fudbalskog saveza Srbije nedavno su saopštili da bi ponavljanje utakmice bilo pravedno rešenje.

Kako navode italijanski mediji, tamošnji fudbalski savez najverovatnije će biti kažnjen novčano zbog loše organizacije, dok će FSS biti oštrije sankcionisan, registrovanjem utakmice službenim rezultatom 3:0 za "azure" i utakmicama pred praznim tribinama u nastavku kvalifikacija za EP 2012.

Pogledajte još