Sreda, 20. oktobar 2010. godine

BEOGRAD, 20. oktobra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi danas na naslovnim stranama najviše pažnje posvećuju ekonomskim temama, odnosima Srbije i Hrvatske i dešavanjima u srpskom fudbalu.

BLIC - "Hapšenje Mladića je samo pitanje vremena", list prenosi intervjuu s predsednikom Srbije Borisom Tadićem. "Niko ne vodi računa šta nam deca jedu u školi", o gojaznosti dece u Srbiji. "Partizan neće da ide na noge 'delijama'", izjava predsednika Partizana Dragana Đurića pred derbi sa Crvenom zvezdom u vezi sa pitanjem bezbednosti na toj utakmici.

VEČERNJE NOVOSTI - "Tužbe mogu pasti", list piše da će predsednik Srbije Boris Tadić u novembru posetiti Zagreb. "Nisam uzeo pare", list prenosi izjavu Ivana Bogdanova, huligana osumnjičenog za nerede na utakmici reprezentacija Srbije i Italije u Đenovi.

DANAS - "Zapaljene srpske Novosti u Zagrebu", o paljenju srpskih Novina koje je organizovala ekstremna partija Hrvatska čista stranka prava zbog načina na koji je taj list izvestio o padu dva aviona hrvatske vojske. "Ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i status kandidata čekaju Mladića", list prenosi izjavu izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina.

POLITIKA - "Trošimo milijarde koje MMF ne vidi", o rebalansu budžeta Srbije i pregovorima s Međunarodnim monetarnim fondom. "Očekujemo pozitivan izveštaj EK", izjava direktorke kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milice Delević. "Globalni NATO opasan po Rusiju", list prenosi intervju s načelnikom ruskog generalštaba Nikolajem Makarovim.

PRES - "Vlast će pojesti sav novac od 'Telekoma'", o najavljenoj prodaji Telekoma i načinu na koji će biti potrošen taj novac. "Derbi misterija", o predstojećoj fudbalskoj utakmici Crvene zvezde i Partizana posle nereda navijača.

mob/dar

Pogledajte još