Svetski hit benda "Clean Bandit" u obradi Marka Louisa oživeo je u okviru Tuborg OPEN kampanje

Marko Louis je objavio obradu globalnog hita "Rockabye" koju u originalu izvodi britanski elektro-pop sastav "Clean Bandit"! Ovaj singl je deo globalne Tuborg OPEN kampanje koja koristeći muziku kao svoju osnovnu platformu, ohrabruje ljude da budu otvoreni za više (Eng: Open to More) prevazilaženjem granica poznatog. Najnoviji Tuborg hit možete čuti na linku.

Marko Stojanović, poznatiji kao Marko Louis, obradio jei aranžirao pesmu "Rockabye" dodajući joj svoj prepoznatljivi šarm i doživljaj. Neočekivani miks trube i mainstream pop zvuka, omogućio je popularnom muzičaru, (pevaču, tekstopiscu i producentu), da bude još jedan od careva koji je rekao #kakotomislišnemože mešanju nespojivih muzičkih žanrova!

- Muzika me je oduvek inspirisala da pronalazim nove načine za upotrebu instrumenata, produkciju i igranje vokalima, a ovo predstavlja neizostavan deo mog muzičkog stvaralaštva. Obrada bilo koje pesme benda "Clean Bandit", i sama saradnja sa njima, za mene je bila potpuno lud izazov, a posebno zadovoljstvo dolazi iz činjenice da je u mojim rukama bila pesma koja ima preko dve milijarde pregleda širom sveta - izjavio je Marko i dodao:

- Neverovatno je šta sve može da nastane kada se malo oslobodimo i zamislimo nešto više, a Tuborg je to izveo tako dobro, jedva čekam da podelim sa svima moju verziju čuvenog hita!

Dobitnici prestižne Grammy nagrade, bend "Clean Bandit" koji čine gudačica Grejs Čato i braća DŽek i Luk Pitterson, poznati su kao grupa sa kojom su sarađivali mnogi svetski izvođači, kao što su Demi Lovato i Šon Pol. A kroz te saradnje, nastali su neki od najvećih svetskih hitova. Ovaj trio koji stvara jedinstvenu muziku upravo spajanjem različitih muzičkih žanrova kao što suklasična muzika, elektro i pop, prodao je 44 miliona singlova na globalnom nivou.

- Za umetnika, veoma je važno biti otvoren za nove načine stvaranja muzike. Volja da se isprobaju nove stvari je presudna za dobru saradnju i nešto je čemu mi težimo, od trenutka kada smo postali "Clean Bandit". Veoma smo uzbuđeni što smo kroz ovu kampanju bili u mogućnosti da sarađujemo sa umetnicima širom sveta i jedva čekamo da svi čuju kako je Marko Luis obradio našu pesmu "Rockabye" - izjavio je Luk Piterson.

Ova pesma predstavlja samo jednu od mnogih u okviru ovogodišnje Tuborg OPEN kampanje čiji je cilj da ljubitelje muzike inspiriše da otvore svoja čula za neka nova iskustva mešanjem svojih muzičkih ukusa, ohrabrujući ih da okrenu svoje misli novim i raznovrsnim iskustvima.

Tuborg OPEN kampanju prati čitav niz dodatnih sadržaja, događaja i pesama koje možeš da pratiš putem zvaničnih Tuborg Srbija kanala:

Facebook: https://www.facebook.com/TuborgSerbia/
Instagram: https://instagram.com/tuborgsrbija?igshid=1m3hpt8uqs304
Youtube: https://www.youtube.com/user/TuborgSrbija

Ovim povodom razgovarali smo sa Markom.

Open kampanja kompanije Tuborg donela je nešto veoma uzbudljivo ovog leta, mešanje naizgled nespojivih muzičkih žanrova, kakva je tvoja uloga u svemu tome?

- Moja uloga je bila da obradim pesmu "Rockabye" na svoj način bez ikakvih ograničenja i sa rezultatom sam prezadovoljan. Pre svega sam iznenađen kako su pozitivne reakcije. Stihomir Klepić je napisao našu verziju teksta koja inspiriše i pokreće. Ovo je koliko ja znam treći projekat u okviru Tuborg Open Kampanje i drago mi je da sam deo ove pozitivne priče.

Kakva je reakcija jednog od trenutno najvećih britnaskih pop bendova današnjiće, "Clean Bandita", na vašu obradu?

- Voleo bih uživo da čujem reakciju ali jedino što sam dobio od produkcije je da su rekli u prevodu: "Marko kida". Meni je to sasvim dovoljno.

Kako je nastala pesma "Svet je u nama", zašto baš taj sklop, ti instrumenti, taj tekst?

- Kada sam dobio pesmu koju ću obraditi znao sam za nekoliko sekundi kako će zvučati. Postavio sam aranžman i veoma brzo sam pozvao moje prijatelje i saradnike Vladimir Jovanović (truba), Ivan Stamenković (klarinet), Petar Zorkić (bas gitara) da "posole" svojim prstima nov aranžman ove kompozicije. Kao što sam rekao za tekst je bio zadužen Stihomir Klepić iz Sarajevske grupe "Helem Nejse". Pošto su mi dali potpunu slobodu, tretirao sam pesmu kao da je radim ispočetka i to potpuno autorski kao da radim za neku moju pesmu.

Da li si zadovoljan kako je publika prihvatila obradu ovako velikog svetskog hita kao što je "Rockabye"?

Imao sam neka očekivanja ali sam potpuno iznenađen reakcijama i komentarima. Čak mi stižu poruke da su se neki ljudi pokrenuli posle ove pesme, da promene neke važne stvari u njihovom životu na pozitivno.

Šta za tebe znači #kakotomislišnemože?

- Sve može!!!

Kada i gde je planirana turneja?

- Moja Beskrajna turneja se nastavlja i počinje u oktobru u Banja Luci i ove sezone ću posetiti mnogo više gradova. Jedva čekam da objavim datume i gradove pa da zajedno pevamo.. "pokušaj hajdee... polušaaj!"

Kada možemo da očekujemo Vaš novi album?

U septembru planiram da podelim moju novu pesmu "NINANA", koja je u isto vreme prvi singl mog novog albuma pod nazivom "Sloboda". Album planiram da izdam sredinom sledeće godine i već me hvata nestrpljenje.

Da li primećujete razliku u saradnji kada sarađujete sa domaćim i kada sarađujete sa stranim umetnicima?

- Primećujem razliku u svakom umetniku, saradniku, muzičaru... bez obzira da li je odavde ili "stranac".

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.