DVA RAZLOGA: Zašto neki parovi usklađuju odeću?

Sigurno poznajete parove koji u svakoj prilici, u onoj koja dozvoljava opušteno odevanje ali i u onoj koja zahteva elegantan izgled, deluju veoma usklađeno, odnosno vode računa o tome da budu slično odeveni.

To se naročito dešava posle nekoliko meseci zabavljanja, postepeno, jer par želi da i na taj način pokaže koliko je skladan. Nije bitno da li se muškarac prilagođava stilu žene, ili je obrnut slučaj. Važno je da se uparivanje odeće dešava postepeno, bez prisile, zato što to oboje žele.

To ne podrazumeva da nosite iste komade odeće ili identičan dezen, već da ne odskačete mnogo jedno od drugog, odnosno da se boje na vama uklapaju. Naravno, ima parova koji upravo nose iste dukserice ili košulje, kako bi celom svetu dali do znanja da su zajedno i koliko se vole.

Drugi razlog zašto viđamo modno komplementarne parove krije se u odgovoru na pitanje: ko obično ide u šoping. Kako je uvek jedna osoba više zainteresovana za to, i njen uticaj na partnera ili partnerku je evidentan.

Uglavnom to čine žene, jer ih moda više interesuje, pa kupuju stvari koje se njima dopadaju i koje se "slažu" uz nju. Na mušakrcu je samo da ih obuče. Naravno, pod uslovom da mu se sviđaju.

Na sreću, ipak je više muškaraca kojima ovakav način odevanja izgleda smešno i apsurdno. To su oni koji imaju jak karakter i smatraju da nema ničeg lošeg u tome da budu u džinsu i beloj majici, dok je njihova partnerka "skockana" i na visokim potpeticama. Jer, u krajnjoj liniji, u vezi je mnogo važnije uskladiti karaktere nego odeću.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još