LAKO DO SAVRŠENOG IZGLEDA: Pet saveta za efikasan beauty sleep

Svaka od nas bira da veruje u snagu beauty sleepa, pa ipak se i dalje povremeno budimo otečene i ne izgledamo ni malo sveže i lepo nakon zdravog i kvalitetnog sna, međutim, postoji nekoliko korisnih saveta, koji će naš beauty sleep učiniti znatno efikasnijim, pa ćemo se ujutru buditi sveže i prelepe.

1. Prilagodite negu svom tipu kože

Kako biste se svako jutro budile sveže, a vaša koža izgledala zdravo i sjajno, bitno je da u svoju večernju rutinu uključite proizvode koji u svom sastavu imaju vitamin A, glikolnu kiselinu i peptide, i koji tokom noći dubinski regenerišu kožu lica.

2. Spavajte u pravom položaju

Kada je beauty sleep u pitanju, najbolje je da spavate na leđima, kako vaše lice ne bi bilo nagnječeno na jastuku, jer vam se u tom slučaju koža neće borati i nećete dodatno oticati.

3. Miran san

Za efikasan beauty sleep najvažniji je miran i zdrav san, što znači da ne bi trebalo da budete izloženi plavom svetlu. Zato u spavaćoj sobi nema mesta za TV, a telefon i kompjuter moraju biti isključeni, kako vas ne bi ometali tokom sna.

4. Detaljno očistite lice

Da biste se probudile lepe i sveže, bez različitih promena na koži, važno je da imate na umu da je neophodno da detalno očistite lice od šminke i prljavština, koje su se tokom dana nakupile i da legnete u krevet sveže i odmorne.

5. Dovoljno sna

Za efikasan beauty sleep važno je da spavate kvalitetno i barem 8 sati, a posebno je bitno da legnete na vreme, odnosno oko 23 h i ustanete u 7, jer osim što utiče na lepotu ovaj sistem spavanja neverovatno utiče i na vašu produktivnost!

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još