Galatasaraj i Rajkard prekinuli saradnju

BEOGRAD, 20. oktobra 2010. (Beta) - Fudbalski klub Galatasaraj i trener Frank Rajkard sporazumno su raskinuli ugovor, saopštio je danas turski klub.

Rajkard je u junu 2009. godine potpisao dvogodišnji ugovor sa turskim klubom, a na klupi Galatasaraja zamenio je Bulenta Korkmaza.

Galatasaraj je prošle sezone osvojio treće mesto u turskom šampionatu.

"Trener Frank Rajkard i njegov pomoćnik Johan Neskens od 20. oktobra 2010. godine nisu u Galatasaraju. Oni su sporazumno raskinuli ugovor sa klubom", navodi se u saopštenju Galatasaraja.

Galatasaraj nije dobro počeo sezonu, a navijači su tražili Rajkardovu smenu posle drugog uzastopnog poraza u prvenstvu, 2:4 na svom terenu protiv Ankaragučua.

Klub iz Istanbula posle osam utakmica zauzima deveto mesto na tabeli sa 12 bodova i ima osam manje od lidera šampionata Burse.

Galatasaraj ove sezone nije uspeo da se plasira u grupnu fazu takmičenja u Ligi Evropa, nakon što ih je u baražu eliminisao ukrajinski klub Karpati. Prethodno je Galatasaraj izbacio OFK Beograd.

"Galatasaraj zahvaljuje Franku Rajkardu na njegovim naporima i radu u klubu", dodaje se u saopštenju.

Turski mediji navode da bi 48-godišnjeg Holanđanina mogao da zameni bivši selektor Turske Fatih Terim, a da bi za tehničkog direktora Galatasaraja moga da bude postavljen bivši napadač tog kluba Hakan Šukur.

Pogledajte još