Platini ne želi da priča o odluci Uefe o incidentima

ZAGREB, 20. oktobra 2010. (Beta) - Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini podsetio je da će o neredima srpskih navijača u Đenovi odlučivati Disciplinska komisija Uefe 29. oktobra, ističući da on tu odluku nema pravo da komentariše.

Na pitanje hoće li Uefa suspendovati Fudbalski savez Srbije zbog incidenata srpskih navijača, Platini je na konferenciji za novinare odgovorio da mu ne pada na pamet da to komentariše, jer će o svemu odlučiti Disciplinska komisija Uefe.

Platini je, takođe, rekao da Uefa ima stroge propise i da se u zvanična takmičenja mogu uključiti samo države koje su članice UN, pa tako ni Kosovo niti Gibraltar ne mogu da nastupaju pod okriljem Uefe dok ne ispune te uslove, prenosi agencija Hina.

Predsednik Uefe doputovao je u Hrvatsku iz Tirane gde je prisustvovao obeležavanju 80. godišnjice Albanskog fudbalskog saveza.

"Žao mi je što nisam uspeo da se sastanem s premijerkom Jadrankom Kosor jer sam s njom planirao da razgovaram o nekoliko važnih pitanja vezanih za nasilje na stadionima i nameštanje utakmica. To sam rekao ministru sporta Radovanu Fuksu koji će o svemu obavestiti premijerku, a ja u januaru ponovo planiram da posetim Zagreb", rekao je Platini na konferenciji za novinare u hotelu Šeraton.

Novinare je najviše zanimala kladioničarska afera koja je potresla fudbalsku Evropu.

"Vi znate da Uefa nema ni policiju ni sudstvo. Bilo je nekih informacija o nameštanju fudbalskih utakmica, ali nismo imali dokaze", rekao je Platini.

Na pitanje novinara hoće li Uefa suspendovati fudbalski savez BiH zbog toga što ima tri predsednika, Platini je rekao da ga jedino zanima da li se taj savez pridržava propisa Uefe i Fife.

"Ukoliko to nije slučaj preduzećemo odgovarajuće korake", dodao je Platini.

Pogledajte još