Marko Vučković podneo ostavku u Skupštini Zvezde

BEOGRAD, 20. oktobra 2010. (Beta) - Jedan od vođa navijača Crvene zvezde Marko Vučković podneo je ostavku na članstvo u Skupštini tog fudbalskog kluba.

Vučković je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta naveo da je takvu odluku doneo zato što je meta "dirigovanih medija", koji napadima na njega ugrožavaju i Crvenu zvezdu.

"Nažalost, zbog mog članstva u Skupštini poslednjih dana se žestoko napada i Crvena zvezda. Ja Zvezdu volim više od svega i nikada joj neću biti opterećenje. Neću da dozvolim da klub zbog mene ima probleme. Zato sam odlučio da podnesem ostavku na mesto člana Skupštine kluba", rekao je Vučković.

Beogradski mediji u poslednje vreme često optužuju upravu Zvezde da podržava huligane i tu tvrdnju obrazlažu činjenicom da u Skupštini crveno-belih sedi 19 predstavnika "delija", iako se neki od njih, navodno i Vučković, sumnjiče za teška krivična dela.

"Dirigovani mediji me optužuju za sve ružno što se dešava u ovoj zemlji od prodaje droge, do učestvovanja u nemirima. Pri tom, niko nije izneo nijedan dokaz za svoje tvrdnje. Da je sve to što tvrde tačno - odavno bih bio u zatvoru. Protiv mene za ta dela za koja me lažno optužuju nikada nije pokrenut nikakav postupak", istakao je Vučković.

Marko Vučković je vodja navijačke grupe "Ultra Bojs", jedne od 14 čiju je zabranu tražio republički javni tužilac Slobodan Radovanović.

Član te grupe je i Ivan Bogdanov, koji je u Italiji uhapšen kao kolovodja huliganskih nereda zbog kojih je prošle nedelje u Djenovi prekinut duel "azura" i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

 

Pogledajte još