Delije uveravaju da neće biti incidenata

BEOGRAD, 20. oktobra 2010. (Beta) - Uprava Crvena zvezda saopštila je da je dobila uveravanje navijača tog fudbalskog kluba da neće izazivati incidente tokom subotnjeg "večitog derbija" sa Partizanom.

"Na sastanku je zajednički konstatovano da je u interesu svih pravih Zvezdaša da prestojeći večiti derbi prođe u sportskoj atmosferi i bez incidenata", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kluba posle razgovora sa predstavnicima "delija".

"Derbi je praznik srpskog fudbala i pozivamo naše pristalice da dođu u što većem broju, da bodre svoj klub, da se ponašaju tolerantno, u duhu fer-pleja. Navijaci Crvene zvezde će napraviti sportsku atmosferu koja će se pamtiti. To će biti najveća podrška našem klubu", ocenjuje se u saopštenju.

Uprava Partizana, međutim, i dalje je pri stavu da bi 139. "večiti derbi" trebalo da se igra pred praznim tribinama da ne bi došlo do incidenta kakav je bio tokom prošlonedeljnog susreta Italije i Srbije u Đenovi gde je zbog divljanja huligana meč prekinut posle samo šest minuta. Konačna odluka o sudbini derbija trebalo bi da bude poznata u četvrtak.

Konačna odluka o sudbini derbija trebalo bi da bude poznata posle sutrašnjeg sastanka predstavnika Crvene zvezde, Partizana, Zajednice superligaša Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Veoma smo radosni što će se 'večiti derbi' direktno prenositi u 19 zemalja Evrope i pozivamo sve da iz Srbije pošaljemo lepu sliku kojom ćemo se svi ponositi", ističe se u saopštenju Zvezde čija uprava koja smatra da je derbi praznik fudbala i da nema svrhe igrati ga bez publike.

Pogledajte još