Inspektor traži 3:0 za Italiju i prazne tribine za Srbiju

BEOGRAD, 20. oktobra 2010. (Beta) - Disciplinski inspektor Evropske fudbalske federacije (UEFA) Žan-Samjuel Leuba zatražio je da se prekinuti meč Italije i Srbije u Djenovi registruje službenim rezultatom od 3:0 za domaće, a da srpska reprezentacija naredna tri meča na svom terenu igra pred praznim tribinama.

Srbiji bi, prema zahtevu Švajcarca koji su preneli italijanski mediji, bilo zaprećeno i izbacivanjem iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine ili i sa samog turnira ako se incidenti ponove u naredne dve godine.

Italijani bi dobili samo uslovnu kaznu igranja dve utakmice na zatvorenom stadionu ako ponovo loše organizuju neki meč.

Srbija bi, ako se preporuke Leuba sprovedu, bez publike kao domaćin igrala do kraja kvalifikacija. Navijača ne bi bilo 25. marta 2011. godine na utakmici protiv Severne Irske, ni 6. septembra protiv Farskih Ostrva, kao ni 7. oktobra protiv Italije.

Disciplinska komisija UEFA doneće odluku 29. oktobra.

Duel u Djenovi koji je bio zakazan za 12. oktobar, prekinut je posle samo šest minuta igre zbog divljanja srpskih huligana.

Fudbalski savez Srbije za nerede je okrivio domaćine iz Italije koji su huliganima dozvolili da na stadion "Luidji Feraris" unesu baklje i alat, a potom su iz bezbednosnih razloga odbili da isprazne tribinu na kojoj su bili vinovnici nereda.

Apel Srbije da se utakmica sa Italijom ponovo igra, prema navodima italijanskih medija nije ni uzeta u razmatranje.

Pogledajte još