Za četvrtak, 21. oktobar 2010. godine

BEOGRAD, 20. oktobra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi danas na naslovnim stranama najviše pažnje posvećuju ekonomiji, tekućim političkim temama i predstojećoj fudbalskoj utakmici Crvene zvezde i Partizana.

ALO - List piše da je automobil opštine Ćićevac zaplenjen u Sloveniji kada ga je na parkingu prepoznao slovenački državljanin kome je ukradeno isto takvo vozilo, u tekstu pod naslovom "Vlada poklonila ukradenu 'mečku'".

BLIC - Biznismen Milan Beko predložio je rešenje za sporno zemljište u Luci Beograd, piše list u tekstu "Beko nudi Vladi polovinu profita od stanova u Luci Beograd". O istrazi protiv bivšeg čelnika JUL-a pod naslovom "Milovan Bojić zloupotrebio stotine hiljada evra kredita". Derbi Crvene zvezde i Partizana ipak će biti u subotu, a o tome list piše pod naslovom "Policija i Zvezda zovu na derbi".

VEČERNJE NOVOSTI - Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio "Moguće promene u Vladi". O izmeni zakona koji bi trebalo da spreči izgrede navijačkih grupa "Od derbija obračun sa nasiljem". List piše i o tome da su funkcioneri dužni da prijavljuju poklone, pod naslovom "I ručak može da presedne".

DANAS - Na prvoj naslovnoj strani list najavljuje 30. Borine pozorišne dane, 21-26. oktobra u Vranju. Na drugoj, unutrašnjoj naslovnoj strani piše o lažnim azilantima u tekstu "Zbog 500 evra po azil u Švedsku". List prenosi govor državnog sekretara SAD Hilari Klinton zaposlenima u Ambasadi SAD u Beogradu.

KURIR - "Grobari se uplašili derbija", o tome da bi danas trebalo da bude odlučeno da li će 23. oktobra biti održana utakmica Crvene zvezde i Partizana.

POLITIKA - U analizi ekonomskog stanja Srbije ocenjuje se da "Vlada puni budžet inflacijom". O predlozima za izmenu krivičnog zakonika pod naslovom "Huliganima može biti zabranjen ulazak na stadione". O ekonomskoj krizi u Britaniji u tekstu "Rigorozne mere štednje u Velikoj Britaniji".

PREŠ - O spekulacijama o nameni prihoda od prodaje Telekoma list piše u tekstu "Mrkonjić troši 910.000.000 evra od Telekoma". O fudbalskom duelu Zvezde i Partizana "Derbi se igra, preti haos".

PRAVDA - "Za derbi spremno 5.000 policajaca", o predstojećoj fudbalskoj utakmici Crvene zvezde i Partizana. List piše da Kfor planira da izvede akciju na severu Kosova: "Sprema se hapšenje srpskih lidera?".

Pogledajte još