NEGA PRE SVEGA: Šta učiniti da trepavice brže rastu i postanu gušće?

Zavodljive, duge i guste trepavice san su svake žene. Njihova čar je i u tome što naglašavaju oči i daju licu potpuno drugačiji izraz. Ukoliko su se vremenom istanjile i izgubile željenu formu, vreme je da ponovo zablistate i vratite zavodljivost pogleda kojim ćete oboriti s nogu svakog muškarca.

Pre nego što pređemo na konkretne savete, potrebno je da znate da je dugogodišnje šminkanje i nepravilno skidanje šminke veliki neprijatelj vaših trepavica. Može dovesti do oštećenja korena trepavica, vremenom postaju slabije, pa čak i opadaju.

Osnovno pravilo je da pre odlaska na spavanje skinete maskaru kako biste izbegli pomenute neželjene posledice, a neće vam se stvoriti ni bore oko očiju. Ali činite to nežno, nikako grubo! Najbolje bi bilo da maskaru skinete posebnim sredstvom ili uljem za negu dečje kože. Posle toga lagano operite trepavice mlakom vodom. Zatim na njih i oko očiju nanesite posebnu kremu za negu kože u tom delu. Takođe, izbegavajte da trljate oči jer će vam nepotrebno kidati trepavice, a može izazvati i infekciju očiju.

Šta učiniti da trepavice brže rastu i postanu gušće? Pre svega, negujte ih pravilno. Postoje preparati koji se mogu kupiti, ali mnoge možete i sami da napravite. Imajte na umu da se trepavice regenerišu na četiri do osam nedelja, a već posle druge ili treće nedelje mogu se videti prvi efekti nege.

Jedno od najefikasnijih rešenja je uz pomoć maslinovog ulja. Nanesite ga uveče na trepavice i tako prespavajte, a ujutru se umijte. Zna se da je izuzetno delotvorno i ricinusovo ulje koje se smatra osnovnom terapijom u negovanju trepavica a može se kupiti u svakoj apoteci. Na vama je samo da napravite serum od ovog ulja i isprobate njegove čudesne moći. Pokušajte, oporaviće ih dok trepnete.

Potrebno je:

- oko 20 ml ricinusovog ulja,

- kora jednog limuna i

- sterilna posudica sa poklopcem u kojoj ćete čuvati serum.

Oljuštite svež limun, iseckajte koru na komadiće i ostavite da se osuše na vazduhu nekoliko sati. Zatim osušenu koricu stavite u sterilnu posudicu sa poklopcem u koju ste sipali ricinusovo ulje. Potrebno je da odstoji najmanje 72 sata, a najviše pet dana. Posle toga izvadite korice limuna iz rastvora i počnite da ga koristite. Uveče, posle temeljnog skidanja šminke, nanesite serum na trepavica. Nemojte prelaziti tupferom preko celog kapka, ukoliko ne želite da ustanete ujutru naduveni. Već to učinite pomoću štapića za uši, direktno na koren trepavica.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još