Stanku Subotiću advokat po službenoj dužnosti

BEOGRAD, 21. oktobra 2010. (Beta) - Biznismenu u bekstvu Stanku Subotiću Canetu, optuženom za šverc cigareta, određen je advokat po službenoj dužnosti, Predrag Marić, na čiji je predlog Specijalni sud u Beogradu u četvrtak odložio suđenje za 15. novembar kako bi mogao da pripremi "kvalitetnu i profesionalnu odbranu".

Subotiću je branilac po službenoj dužnosti određen 15. septembra, pošto su mu advokati Vladimir Beljanski i Radoslav Tadić uz njegovu saglasnost otkazali punomoćje, jer im, kako su naveli 10. septembra, nije omogućeno zakonsko pravo na odbranu i jer su "shvatili da sud nema nameru da se upušta u utvrđivanje istine".

Marić je pre početka suđenja u četvrtak rekao da samo finansijska dokumentacija u predmetu ima 3.000 strana i podsetio da je od početka sudenja 19. maja 2008. godine održano gotovo 60 pretresa i da nije mogao za kratko vreme da pripremi kvalitetnu i profesionalnu odbranu, pa je sudu predložio odlaganje suđenja.

I sudsko veće, kojim predsedava sudija Milena Rašić, složilo se s tim predlogom i odložilo suđenje za 15. novembar u 14.30.

Pogledajte još