OTKLANJAJU BOL BEZ OPERACIJE: Nova terapija u KCS leči diskus herniju kiseonikom i ozonom

Klinički centar Srbije (KCS) zvanično je dobio novu terapiju za lečenje diskus hernije, minimalno invanzivnu i koja će se primenjivati pacijentima koji nisu kandidati za operaciju.

Мinimalno invazivna terapija kiseonikom i ozonom, za lečenje diskus hernije i ostalih stanja koja se karakterišu lumbalnim bolom, podrazumeva da se u određenu regiju tela, odnosno bolno mesto, koje je detektovano skenerom, ubrizgava određena kombinacija kiseonika i ozona, koja ima jako širok spektar pozitivnih dejstva.

Ovakva vrsta terapije u čitavom regionu primenjuje se samo u KCS.

- Ovom metodom bolovi u 85 odsto slučajeva prestaju već nakon prve terapije. Takođe, zahvaljujući dobrim kratkoročnim i dugoročnim rezultatima, ovom terapijom se značajno poboljšava kvalitet života pacijenata - objasnila je prof. dr Ružica Maksimović iz Centra za radiologiju i magnetnu rezonancu KCS.

Demonstraciju ove metode kao i tretman prvog pacijenta metodom kiseonik-ozon terapije u KCS prvi put je u januaru ove godine obavio svetski priznat neuroradiolog prof. Mario Muto iz Napulja.

Diskus hernija je jedno od najučešćih oboljenja savremenog čoveka, naročito onih koji najveći deo vremena provode u sedećem položaju, a karakteriše ga nesnosan bol.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još