Postoji konsenzus o trošenju para od Telekoma

BEOGRAD, 21. oktobra 2010. (Beta) - Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je u četvrtak da u Vladi Srbije postoji konsenzus da se novac od prodaje Telekoma Srbija slije u poseban budžetski fond koji će se koristiti za kapitalne investicije i podsticaj privredi, a ne za tekuće troškove.

"Novac će se koristiti za izgradnju autoputeva u centralnoj Srbiji, jer se sve nove fabrike lociraju na koridoru 10", rekao je Dinkić novinarima nakon otvaranja sajma zapošljavanja u Beogradu i dodao kako bi bilo dobro da se o trošenju novca izjasni i Skupština Srbije.

Precizirao je da bi od tog novca trebalo da se gradi autoput od Pojata do Preljine, put od Beograda ka Čačku, Sandžaku i Boljarima, put od Rume do Loznice, kao i autoput koji povezuje Paraćin sa Zaječarom i bugarskom granicom, jer, kako je istakao, bez te putne infrastrukture nije moguć ravnomeran regionalni razvoj.

Dinkić je ponovio da će se oko 100 miliona evra iskoristiti za dokapitalizaciju Komercijalne banke, kako bi država zadržala većinski paket u toj banci.

Ministar ekonomije je kazao da će trošenje novca iz budžetskog fonda biti transparentno, javnost će imati uvid za koje namene i koliko novca se troši, što znači da "sigurno neće moći da se troši za tekuće rashode".

Pogledajte još