Odbrana traži oslobađajujuće presude

ZAGREB, 21. oktobra 2010. (Beta) - Iznošenjem završnih reči odbrane, suđenje optuženima za ubistvo suvlasnika Nacionala Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića u četvrtak je pred sudom u Zagrebu ušlo u završnu fazu.

Pre početka iznošenja završne reči odbrane, porodica ubijenog Nike Franjića tražila je pred Županijskim sudom u Zagrebu od optuženika tri miliona kuna odštete (više od 400.000 evra).

Advokat prvooptuženog za atentat Roberta Matanića, Hrvoje Korša rekao je na početku iznošenja odbrane da očekuje oslobađajuću presudu, jer Ured za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) nije potvrdio nijedan dokaz kojim bi potkrepio optužnicu protiv šestorice optuženih.

Korša je kritikovao jučerašnje završno izlaganje tužioca Slobodana Šašića, zamenika direktora USKOK-a, koji je tražio maksimalnu zatvorsku kaznu od po 40 godina za šestoricu optuženih. "Tužilac nijednom nije rekao da su dokazi nedvosmisleno utvrđeni. Tako je pomogao odbrani koja očekuje oslobađajuću presudu", rekao je Korša.

U Beogradu se za isti zločin sudi Sretenu Jociću koji je za atentat navodno platio 1, 5 miliona evra, kao i Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću.

Pogledajte još