Pogledajte kako je izgledala tribina "Niste sami" na Štrand Summer Festu

Šesta tribina u 2019. godini, u okviru projekta “Niste sami”, održana je 26. avgusta u okviru Štrand Summer Festa na Štrandu, na platou ispod Mosta slobode.

Na tribini su govorili: Pukovnik prof. dr Ranko Raičević, predsednik Društva neurologa; Slobodan Brkić, mladi naučnik, potpuno slep, apsolvent Fakulteta političkih nauka, IT specijalista, pijanista i kompozitor; Natalija Lazić, majka devojke sa autizmom, pozorišni producent; Bojana Božić, dizajner odeće, tekstila i enterijera, poslednjih nekoliko godina uspešno se bori sa anksioznim poremećajem i Helena Papuga, predstavnik  Centra “Srce”, čija je primarna delatnost prevencija suicida i podrška osobama u kriznim situacijama.

U oktobru 2018. godine, pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Maje Gojković, Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu UNICEF-a – pokrenuta je kampanja “Niste sami!”, sa ciljem prevazilaženja predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Nakon prve konferencije održane u Domu Narodne skupštine u Beogradu 11. oktobra, održane su tribine u još šest gradova širom Srbije (Bačka Palanka, Novi Sad, Požarevac, Zaječar, Niš i Čačak).

U 2019. godini, prva tribina je održana u Opštini Savski venac, a potom  u Sremskim Karlovcima, Vrbasu, Baču i Zrenjaninu.

Projekat "Niste sami" u 2019. godini podržali su Narodna skupština Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarija za ljudska i manjinska prava, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Grad Novi Sad - gradska uprava za sport i omladinu, Kancelarija za mlade, UNICEF, Coca - Cola, Dunav osiguranje, MTS - Telekom Srbija, Eurobanka, AMS osiguranje...

Kako je tribina izgledala i o čemu se na njoj govorilo pogledajte na video snimku u nastavku:

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.