Skoro 90% plaćanja Visa karticama tokom Belgrade Beer Festa obavljeno beskontaktno

Visa, vodeća svetska platno-tehnološka kompanija, treći put za redom bila je jedan od glavnih partnera Belgrade Beer Festa, najposećenijeg muzičko-pivskog festivala održanog od 16. do 19. avgusta u Beogradu. Visa je kao ponosni partner bila odgovorna za platnu infrastrukturu i svim posetiocima festivala omogućila digitalna plaćanja kao sigurniji i lakši način obavljanja transakcija. Ove godine, udeo bezgotovinskih plaćanja (u ukupnim plaćanjima) iznosio je 34%, dok je 89% transakcija po Visa karticama obavljeno beskontaktno.

Visa je na srpskom tržištu prisutna već 35 godina gde je pozitivno uticala na mnoge promene u industriji plaćanja, kako u lokalnoj trgovini, tako i u iskustvu potrošača. Sve to ne bi bilo moguće bez uvođenja inovacija koje unapređuju svakodnevni život gradjana, kao i razvoj lokalne ekonomije.

Visa je u skladu sa svojom misijom da promoviše digitalna plaćanja, sponzorisala mnoge kulturne događaje koji promovišu Srbiju kao popularnu turističku destinaciju, nudeći jedinstveni kulturni doživljaj.

Belrade Beer Fest trajao je četiri dana i okupio više od 500.000 ljudi, koliko su zabeležili organizatori.

- Naše sponzorstvo Belgrade Beer Fest-a dragoceno je u cilju podizanja svesti o digitalnim plaćanjima među potrošačima u Srbiji. Ove godine naš fokus bio je na promociji beskontaktne tehnologije kao sigurnijeg i povoljnijeg načina plaćanja. Rezultati koje imamo su veoma pozitivni i pokazuju da je 89% svih transakcija po Visa karticama bilo beskontaktno. Ovo je odličan primer kako tehnologija pronalazi svoj put u svesti potrošača. S obzirom na to da je svaka druga transakcija Visa karticama u Srbiji beskontaktna, optimistični smo u pogledu daljeg razvoja ovog vida plaćanja i spremni smo da podržimo njegovo širenje i unapređenje na tržištu - izjavio je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Visa iskustvo za posetioce Festivala

Svi posetioci Belgrade Beer Festivala mogli su da iskuse mogućnost bezgotovinskog plaćanja karticama koje je brže, jednostavnije i sigurnije, dok su za korisnike Visa kartica bile obezbeđene dodatne pogodnosti. Neke od njih su brži prolaz na ulazu Festivala i 15% popusta na pića i kupovinu karata za VIP zonu.

Izvor: Promo
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još