NIJE KRIV: Toni Cetinski oslobođen optužbi za gaženje pešaka u Rovinju

Pevač Toni Cetinski oslobođen je za nesreću u Rovinju, u kojoj je 3. novembra 2017. stradao pešak Ibrahim Kevljanin, zvani Braco.

Cetinskom je oslobađajuću presudu izrekao Opštinski sud u Pazinu.

Pevač je bio optužen da je 3. novembra 2017. godine, u Pustoj ulici u Rovinju, jednoj od najnepreglednijih ulica u starom delu toga grada, posle krivine naleteo na čoveka koji je ležao na putu i pregazio ga. Nesrećni muškarac podlegao je zadobijenim povredama

- Ono što ti najviše ostane u sećanju je taj trenutak nesreće i činjenica da ništa nisam mogao da uradim da to izbegnem. Tu je i trenutak da nisam mogao pomoći čoveku. To je ono što će mi ostati u glavi ceo život - rekao je Cetinski po izlasku iz sudnice.

Suđenje pevaču je počelo 22. maja, a prošle sedmice su tužilaštvo i odbrana izneli završne reči. Tužilaštvo je tvrdilo da je pevač trebalo da prilagodi brzinu i bude pažljiviji, kao i da je "preduboko bio zavaljen u sedište".

Mediji u Hrvatskoj su naveli da je u ovom predmetu bilo ključno veštačenje saobraćajnog veštaka Zvonka Ivašića koji je rekao da se "nije mogla utvrditi brzina kretanja automobila pre same nesreće jer nije bilo tragova kočenja". Veštak je potvrdio i da je ulica jako nepregledna, kao i krivina iza koje je ležao Kevljanin, i to pijan i u lošem zdravstvenom stanju, kao i da se automobil Cetinskog kretao brzinom manjom od 50 kilometar na sat.

Prema veštakovom mišljenju, Cetinski je vozio brzinom od oko 33 kilometara na sat, ali nije mogao da precizira tačno kojom. Zna se samo da je Cetinski mogao da izbegne nesreću da je vozio ispod 18,4 kilometra na sat i da je na vreme video Kevljanina i počeo da koči.

Veštak je rekao i da vozač koji vozi takav automobil kakav ima Cetinski mora na tom delu puta da pazi da ne "zakači" zgrade, jer je ulica preuska.

Izvor: Blic.rs
Foto: tonicetinski/Instagram

Pogledajte još