Donatorska večera u Čikagu: Vlade Divac prikupio sredstva za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu

U čast ulaska Vlade Divca u Košarkašku kuću slavnih, Fondacija Ana i Vlade Divac organizovala je donatorsku večeru na kojoj je prikupljeno 44.000 dolara za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu.

Donatorskoj večeri prisustvovali su ljudi koji podržavaju porodicu Divac i rad fondacije iz sveta biznisa, ljubitelji sporta i naravno oni koji su poreklom iz Srbije i poštuju porodicu Divac.

Među njima su bili: Vladika Irinej iz Njujorka, Veljko Paunović trener Čikago Fajers-a, najveća donatorka Fondacije Anka Erne, Pol Jovovič koji godinama podržava humanitarne akcije, kao i Robert Pavič, ugledni advokat i predstavnici Sakramento Kings-a.

Prikupljena sredstva biće upotrebljena za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu. koja je drugi dom za 840 učenika. Ova škola je jedna od najvećih u Pčinjskom okrugu na jugu Srbije.

Fondacija Ana i Vlade Divac će u narodnom periodu, zahvaljujući donatorima koji su se pridružili humanitarnom timu, prvo renovirati učionice škole koje su u najlošijem stanju.

Fondacija Ana i Vlade Divac je tokom 12 godina od osnivanja prikupila 20 miliona dolara upotrebljenih za pomoć 700.000 najugroženijih ljudi. Do sada je renovirano više od 90 škola, vrtića i sportskih terena i igrališta. Zahvaljujući svim donatorima i radu Fondacije, danas više od 30.000 dece i mladih ima bolje i zdravije okruženje u kojem odrastaju.

Akcija se nastavlja sa Košarkaškim klubom Partizan koji je sa svojim igračima uputio apel javnosti za pomoć našim budućim inženjerima, profesorima, tehničarima, majstorima.

Svi koji žele da podrže akciju za pomoć mogu to učiniti preko sajta Fondacije www.divac.com ili slanjem SMS poruke na broj: 2112. Cena SMS poruke je 100 dinara sa uključenim PDV-om.

Foto: Promo

Pogledajte još