Revijski orkestar Metropolis

Jedini revijski orkestar trenutno u Beogradu, „Metropolis“, obeležio je godinu dana postojanja koncertom u dobro popunjenoj velikoj sali Sava centra. Orkestar koji broji više od 50 muzičara nastupao je već u prestonici, 1. jula u Domu sindikata, kada je ponudio sličan koncept – nekoliko poznatih pevača izvodi strane i domaće klasike, uz izvanredne instrumentalne verzije popularnih pesama.

 Voditelj Jugoslav Pantelić je publici u Sava centru, ali i pred ekranima (direktan prenos na Studiju B) ovoga puta predstavio Lenu Kovačević, Borisa Režaka, Leontinu Pat i dva asa koja su, očekivano, dobila najviše ovacija – Dada Topića i Masima Savića. Za razliku od julskog koncerta, ovoga puta je izostala Slađana Milošević pa publika, nažalost, nije bila u prilici da čuje legendarnu „Princezu“ koja se nalazila u „programu koncerta“ podeljenom novinarima. Njeno nepojavljivanje je uticalo i na minutažu  – šteta što jedan ovako lep događaj potrajao svega osamdesetak minuta.

 Mlada Lena Kovačević je posebno zablistala u džeziranoj varijanti „Zvižduka u 8“, a Banjalučanin Boris Režak još jednom potvrdio da je orjentacija na stariji, „šlager repertoar“ pravi potez koji je povukao. Leontina je otpevala „Something Stupid“ sa svojim mužem Filipom Patom - ekscentrični violinista koji animira publiku sada se „presvukao“ u elegantnog gospodina i, u svakom slučaju, još jednom potvrdio svoju multitalentovanost.

 Dlanovi su se, naravno, najviše trošili na Dada i Masima, legende koje, glumački rečeno, blistaju i u velikim ulogama, kada su jedine zvezde na sceni, ali i u ovakvim prilikama, kada dodaju glavne začine za ukusno muzičko veče.

 U momentima kada je mikrofon stajao na stalku, uživali smo uz instrumentalni medli hitova Abe, čuvenu Pink Panter temu... Metropolis revijski orkestar, na čelu sa dirigentom Nenadom Pročkovićem, pružio je jako prijatan ugođaj posetiocima koji su se ponadali, izlazeći iz Sava centra, da će sledeće druženje potrajati duže.

Milan Ćunković

Pogledajte još