Nema podrške za ulazak u NATO

BEOGRAD, 22. oktobra 2010. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je u petak da ne postoji veliko raspoloženje građana za ulazak Srbije u NATO i da je to logično ako se uzme u obzir činjenica da su još sveža sećanja na bombardovanje 1999. godine.

Đukić Dejanović rekla je u razgovoru sa delegacijom Odbora za civilnu dimenziju bezbednosti Parlamentarne skupštine NATO, da Vlada Srbije ima podršku više od 70 odsto građana za ulaganje daljih napora da se što pre prevaziđu sve prepreke za punopravno članstvo Srbije u EU.

Kako se navodi u saopštenju informativne službe Skupštine Srbije, Đukić Dejanović je rekla da je prioritet Srbije harmonizacija zakonodavstva sa evropskim i borba protiv korupcije i kriminala.

Ona je istakla da je najveći broj poslanika Skupštine Srbije doživeo usvajanje Zajedničke rezolucije Srbije i EU za Kosovo u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, kao pokušaj da se dijalogom reše pitanja koja treba da poboljšaju život građana Kosova i Metohije.

Pogledajte još