Zvezda posle dve godine ponovo u srpskom vaterpolu

BEOGRAD, 22. oktobra 2010. (Beta) - Vaterpolo klub Crvena zvezda predstavio je tim za novu sezonu, prvu posle dve godine odsustva, zbog čega rezultati neće biti prioritet.

"Rezultati nisu toliko važni. Važno je da jedna nova Crvena zvezda ponovo krene", istakao je na konferenciji za novinare predsednik kluba Viktor Jelenić, koji radi uštede obavlja i funkciju trenera.

"Najvažnija nam je omladinska škola... Nadamo se da ćemo od januara imati i svoj bazen, u sportskom centru 'Milan Gale Muškatirović', da ne moramo stalno da se selimo zbog treninga. Zbog toga i odbijamo mnogo dece, a već sada ih je u Zvezdi oko 80", dodao je Jelenić.

Predsednik je, ipak, priznao da Zvezda ima i rezultatske ambicije za prvi tim u kome će kapiten biti rekorder bo broju utakmica za reprezentaciju Dejan Savić.

"Želja nam je da se sa Vojvodinom borimo za drugo mesto u prvenstvu Srbije", istakao je Jelenić i dodao da ima naznaka da bi Zvezda već ove sezone mogla da se uz Partizan, Vojvodinu i klubove iz Madjarske, Slovačke i Rumunije takmiči i u regionalnoj Evrointer ligi, ali da to još nije potvrdjena informacija.

Kapiten Savić naglasio je da je povratak Zvezde veoma bitan za srpski vaterpolo.

"Ovde postoji samo jean vrhunski klub Partizan, a svi ostali su daleko iza, a ako ne budemo kroz jaku ligu stvarali nove igrače za reprezentaciju doći će do velikog reza u kontinuitetu osvajanju medalja", kazao je Savić i izrazio nadu da će uskoro ojačati i drugi klubovi u Beogradu, Nišu i Bečeju.

Savić je, medjutim, ocenio da crveno-beli još ne treba da se opterećuju rezultatima, iako je svestan da mnogi odmah očekuju rivalitet Zvezde i Partizana kao u drugim sportovima.

"Ne smemo da preskačemo stepenike. Daleko smo još od pravog večitog derbija Zvezde i Partizana", izjavio je Savić.

Zvezda će prvu utakmicu u novoj sezoni igrati sa Singidunumom u Kupu Srbije u nedelju od 19.45 na bazenu Tašmajdan.

Ekipu će, pored Savića, bivši golman Partizana Gojko Pijetlović, nekadašnji reprezentativac Risto Maljković, Dušan Krstić, koji je igrao za Makedoniju, Boban Antonijević, Marko Rusov, Boris Popović, Nikola Kocić, Viktor i Strahinja Rašović, Petar Ivošević, Ilija Djuretić, Nikola Petrović i Dragoslav Savić.

Pogledajte još