Ana eliminisana sa turnira u Luksemburgu

BEOGRAD, 22. oktobra 2010. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale turnira u Luksemburgu pošto je u petak uveče izgubila od 44. teniserke sveta Julije Gerges iz Nemačke sa 0:2 u setovima (3:6, 1:6).

Ivanovićeva, 26. teniserka sveta, tako nije uspela da ponovi igru i rezultat od prošle nedelje, kada je u četvrtfinalu turnira u Lincu pobedila Gerges, a potom i pobedom nad Peti Šnider u finalu osvojila turnir.

Teniserke su na početku meča osvojile po gem na svoj servis, nakon čega je Gereges napravila brejk i ubrzo povela sa 3:1. Ona je tu prednost čuvala do kraja seta, a u devetom gemu je drugi put oduzela servis protivnici i za nešto više od pola sata igre povela u meču.

Gerges je sigurna bila i na početku drugog seta, u drugom gemu je napravila brejk, zatim osvojila gem na svoj servis i povela sa 3:0.

Četvrti nosilac na turniru, Ivanovićeva je u narednom gemu uspela da prekine seriju protivnice, ali je Gerges nakon toga vezala tri gema i za sat igre ostvarila plasman u polufinale.

Gerges će u polufinalu igrati protiv sunarodnice Andjelike Kerber, 52. teniserke sveta, koja je pobedila Polonu Hercog iz Slovenije sa 6:4, 6:2.

Pogledajte još