NEMAM DEO TRICEPSA, IMAM METALNE PLOČE UMESTO KOSTIJU: Dea Đurđević otvorila dušu šest meseci nakon teške nezgode

Dea Đurđević je istinski heroj sa voljom od čelika. Lavovski se borila posle teške saobraćajne nezgode u kojoj je otkinuta leva ruka, a lekari su tada rekli da se u medicini njen slučaj definiše kao povreda nastala u ratu.

Dea je tada odlučno rekla "Pokazaću vam ko sam i koliko sam jaka". Nakon 7 meseci borbe, 20 operacija i brojnih ožiljaka po čitavom telu, voditeljka i dalje ne skida osmeh sa lica.

- Nemam deo tricepsa, imam metalne ploče umesto kostiju. Profesor Bumbaširević je povezao ruku, a moji fizijatri su bili takvi stručnjaci da su uspeli da je "probude". Cilj mi je da za Novu godinu podignem obe ruke uvis, a sada smo negde na pola puta. Mislim da ću za doček moći da đuskam - otkriva svoje želje voditeljka i opisuje momenat kada su joj saopštili da više nikada neće moći da pomeri ruku.

- Bila sam u bolnici, doneli su neke mašine, nisam ništa razumela... Rekli su mi: "Ne živi ruka". Probali su jednom, drugi, treći put da učine sve da je osetim... Saopštili su mi da ako se treći put ne oseti nikakva kontrakcija, pomeranje, tu je kraj. Onda je došao profesor Bumbaširević koji je rekao "Hajde koncentriši se, ako si mogla sve da preživiš, daj sve od sebe da pomeriš ruku". Milimetar sam je pomerila, a on je rekao "Ako neđeš dobre stručnjake, moći ćes da pomeraš ruku" - ispričala je.

- Ovo mi je druga kuća, kod kuće samo prespavam. Vežbe mi traju oko 3 sata. Za mesec i po dana vratila sam funkciju ruke, ako se samo setimo da je meni fizički bila ruka odstranjena. Imala sam dobru volju, a oni sve ostalo. Nisam mogla da pomerim ruku centimentar, sada šaku mogu da pomerim do usta. Išla sam kod mnogih, ali nije bilo rezultata. U ovim slučajevima ono što uradite za godinu dana, to vam je to - prepričava Dea.

Izvor: Alo.rs
Foto: dea.djurdjevic/Instagram

Pogledajte još