Pogledajte kako je bilo na tribini "Žene žive i na selu" u Kucuri

Osma po redu tribina "Žene žive i na selu" održala se u Mesnoj zajednici u Kucuri, u utorak, 10. septembra, s početkom u 18 časova.

Tribinu su otvorili Milan Glušac predsednik opštine Vrbas i Miljana Štulić, zamenica predsednika opštine.

Prisutnima se ovom prilikom obratila i Mirjana Koprivica, predsednica UG "Ženski centar-Horizonti" koja je ujedno bila i domaćin jučerašnje tribine, a kojoj se posebno zahvaljujemo na angažovanju, nakon koje je govor održala i  Dr Ana Varga iz ambulante u Kucuri koja je istakla koliko su važni primarna zdravstvena zaštita i preventivni pregledi.

Na panel diskusiji, o životu žena i svakodnevnim borbama i izazovima sa kojima se susreću na selu govorili su iz svog ličnog iskustva: Vesna Ragaji Cap, nastavnica biologije; Aranka Međeši, prevodilac, Etno klub "Oteto od zaborava" u Kucuri; Nada Hornjak, preduzetnica i Jelena Buila, vaspitačica.

Kampanja "Žene žive i na selu" , čiji je cilj osnaživanje žena u ruralnim predelima, pokrenuta je simbolično 8. marta 2019. godine statusnom konferencijom održanom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Kampanja se realizuje uz podršku Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad I zapošljavanje, boračka I socijalna pitanja, Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju I populacionu politiku, Kancelarije za ljudska I manjinska prava, Pošte Srbije i kompanije BIOMELEM kroz seriju tribina na kojima će se razgovarati sa ženama u seoskim sredinama Srbije.

O čemu se sve na tribini govorilo pogledajte na video snimcima u nastavku:

Pogledajte još